Nieuws Antwerpen Heytens zoekt kandidaat-franchisers

Heytens zoekt kandidaat-franchisers

Heytens zoekt kandidaat-franchisers

heytensDe interieurketen Heytens zoekt franchisers. Het bedrijf is kennelijk van oordeel dat de toekomstige expansie vooral gedragen moet worden door zelfstandigen. Heytens runt 50 vestigingen in ons land. Daarvan vijf in het Antwerpse. Er zijn evenwel nog veel blinde vlekken merkbaar in het landschap.

Heytens Decor is hooguit 40 jaar oud maar heeft als distributieketen al een merkwaardige groei neergezet. Het bedrijf is gesticht door Guy Heytens die vanuit Overijse een sterke reputatie opbouwde als specialist in behangpapier, gordijnen en binnenhuisdecoratie. Het embleem werd zelfs uitgedragen in Frankrijk, in Zwitserland en Luxemburg.

De groei van de groep werd een tijdlang mee ondersteund door de holding Mitiska van Luc Geuten en Leon Seynaeve maar de internationale expansie bleek naderhand een stap te ver. Guy Heytens verkocht de groep in verscheidene fasen aan buitenlandse investeerders. Het bedrijf is vandaag in handen van de Franse groep Ariane en de familie Torck. Ariane is gespecialiseerd in de productie en de verkoop van fotokaders en albums.

Het is de Fransen ondertussen menens met de verdere expansie van Heytens. In de komende maanden zullen verscheidene nieuwe vestigingen geopend worden. Onder het initiatief van franchisers. Hoeveel winkels er precies komen is onderhand niet bekend. Volgens de website Toute la Franchise zouden de kandidaat-investeerders een instaprecht van 10.000 euro betalen en een eigen inbreng van 50.000 euro op tafel leggen. De winkels zouden dan 200 tot 400 vierkante meter groot zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.