Nieuws Antwerpen HIB-label voor juwelenontwerper Nico Taeymans

HIB-label voor juwelenontwerper Nico Taeymans

HIB-label voor juwelenontwerper Nico Taeymans

nicotaeymansJuwelenontwerper Nico Taeymans krijgt het label Handmade in Belgium (HIB). Daarmee wordt de Antwerpse kunstenaar gehonoreerd voor zijn creatieve inzet. De toekenning van het HIB-label is een initiatief van de zelfstandigenorganisatie Unizo die daarmee de inspanningen van eigen mensen wil ondersteunen en hun werk ook een Belgische authenticiteit meegeven.

Zeker in het buitenland wordt het imago van België nog altijd heel erg gerespecteerd. Belgium staat er voor kwaliteit en klasse. Zeker wanneer het dan nog om handwerk gaat.

Nico Taeymans is al zo’n 30 jaar actief als goudsmid/juwelenontwerper. Hij studeerde aan de Sint Lucas-academie en heeft in al die jaren een heel eigen stijl ontwikkeld in de aanmaak van juwelen. Hij opende in 1998 een eigen brandshop in de Antwerpse Korte Gasthuisstraat. In 2008 werd in Brugge een tweede winkel gelanceerd. Samen met zijn partner Nadja Crauwels bouwde Nico Taeymans zijn firma Nicodemus uit tot een van de meest indrukwekkende winkelramen van het Antwerpse diamantcentrum.

“Het was al die jaren wél hard werken,” zegt Nadja Crauwels. “Ook bij ons was de crisis duidelijk voelbaar. We zijn heel diep moeten gaan om te overleven.  Het gaat de laatste weken eindelijk weer beter. Wij hebben in dit opzicht daarom ook onze webshop weer in de markt gezet.”

“Het gaat effectief iets beter in de markt,” zegt Nico Taeymans zelf.  “Alleen gaat het volgens mij om een vorm van verschuiving. De fysieke winkel moet het afleggen tegenover het internet. Wij krijgen steeds meer bestellingen uit zegmaar Australië en Nieuw-Zeeland. De klanten bezoeken onze website, laten zich inspireren en geven via het net instructies door op het vlak van kwaliteit, vormgeving enz. Het gaat om processen die vaak maandenlang aanslepen maar die finaal meestal dan toch afgerond worden met een bezoek aan onze winkel/atelier. Maar het blijft uiteraard een fantastische belevenis…”

De klanten van Nicodemus zijn hoofdzakelijk Belgen. In Antwerpen is er ook een niet onbelangrijke Nederlandse cliëntele. In Brugge schuiven vooral Engelsen en Fransen aan.

Met het HIB-label zullen Nicodemus en Nico Taeymans vooral hun Belgische authenticiteit internationaal kunnen uitdragen. Het is een onderscheiding voor hun ambachtelijk maakproces.

Nicodemus stelt zes personeelsleden tewerk.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.