Nieuws Antwerpen Hier komen ultrasnelladers in provincie Antwerpen

Hier komen ultrasnelladers in provincie Antwerpen

Hier komen ultrasnelladers in provincie Antwerpen

Op 49 locaties langs snel- en gewestwegen in Vlaanderen worden ultrasnelladers (minstens 150kW) uitgerold. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters aangekondigd. Concreet komt er op 8 locaties in de provincie Antwerpen ultrasnellaadinfrastructuur voor juni 2024. Het gaat specifiek om meerdere dienstenzones, carpoolparkings, Hoppinpunten en Park & Rides. “De parkings langs grote en drukke verkeersassen zijn belangrijke en strategisch gelegen locaties om onze laadinfrastructuur uit te breiden”, aldus de minister. “Zo zorgen we dat er langs grote verkeersassen om de 25 kilometer laadinfrastructuur wordt aangeboden. We voorzien hiervoor 5,4 miljoen euro.”

“Met het oog op de omschakeling naar zero-emissievoertuigen, zoals ook opgenomen in het Vlaams Klimaatplan,
is een versnelde uitbouw van laadinfrastructuur noodzakelijk”, aldus Peeters. “Laadinfrastructuur langs onze autowegen geeft het vertrouwen aan de bestuurders van elektrische wagens om altijd nabij te kunnen ‘laden’, zo stimuleren we de transitie naar zero-emissiewagens.

In de provincie Antwerpen gaat het om:

  • dienstenzone Brecht – E19 richting Nederland
  • dienstenzone Minderhout – E19 richting Nederland
  • dienstenzone Gierle – E34 richting Nederland
  • carpoolparking Loenhout
  • carpoolparking Rumst
  • carpoolparking Lille
  • carpoolparking Oelegem-West
  • dienstenzone Gierle – E34 richting Antwerpen

Een andere projectoproep van minister Peeters, de semi-publieke call, leverde 9.798 laadequivalenten op. Samen met de resultaten van de projectoproep ultrasnelladers komen er binnen dit en twee jaar minstens 12.600 laadequivalenten bij in Vlaanderen. De volgende projectoproep voor ultrasnelladers komt er in januari 2022 waardoor tegen het einde van deze legislatuur om de 25 km langs snelwegen en drukke verkeerassen er snellaadinfrastructuur aanwezig zal zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.