Nieuws Antwerpen High 5 Recycling zoekt bijkomend personeel

High 5 Recycling zoekt bijkomend personeel

High 5 Recycling zoekt bijkomend personeel

glas High 5 Recycling heeft een  nieuwe productie-eenheid opgestart  in de haven van Antwerpen. Het bedrijf verwerkt  er 250.000 ton flessen tot 230.000 glasscherven die dan weer kunnen dienen als grondstof voor de glasproductie. Operations manager Jan Verachtert zoekt ondertussen  nog een tiental mensen die bv. als onderhoudstechnici kunnen ingezet worden.

High 5 Recycling is een project dat destijds in 2004 opgezet werd door Jacques Langhendries. Na heel wat onderzoekswerk begon de ingenieur in Antwerpen vlakglas te recycleren voor de glasindustrie. Het kwam er daarbij vooral op aan de onzuiverheden uit het verzamelde glas weg te werken.

Na een aantal participatieverschuivingen binnen de aandeelhoudersstructuren is High 5 Recycling uiteindelijk terecht gekomen bij Sibelco en SITA (Suez Environnement). Beide groepen hebben elk 50% van het kapitaal in handen. In dit opzicht is gekozen voor een nieuwe richting waarbij in plaats van vlakglas bij voorkeur flessen zouden gerecycleerd worden. Een en ander vergt evenwel een totaal andere technologie dito installatie. “De werken zijn ondertussen bijna achter de rug,” zegt operations manager Jan Verachert. “We hebben een totaal nieuwe fabriek gebouwd en zijn nagenoeg klaar voor de opstart. We zoeken in dit opzicht nog een aantal bijkomende personeelsleden, vooral dan onderhoudstechnici. We zullen ons personeelsbestand daarbij geleidelijk opvoeren tot 20 man.”

Gerecycleerde glasscherven kunnen gebruikt worden in nieuwe glasproducten zoals isolatiematerialen (glaswol, schuimglas). Fijn gemalen poeder van glasafvl kan ook verwerkt worden in verven en schuurpapier. Hoe zuiverder het verzamelde glas hoe meer recyclagemogelijkheden er zijn.

De kostprijs van het nieuwe investeringsproject wordt niet vrijgegeven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.