Nieuws Antwerpen Hilaire Van der Haeghe stelt zich heel voorzichtig op

Hilaire Van der Haeghe stelt zich heel voorzichtig op

Hilaire Van der Haeghe stelt zich heel voorzichtig op

landbouwDe firma Hilaire Van der Haeghe werft verscheidene werknemers aan. Van der Haeghen is een grote importeur van bekende merken als Fendt, Claas, Amazone, Iseki, Ferris enz. Het gaat dan om machines voor de landbouw, de groenzorg en de goederenbehandeling. Directeur Jean-Crhistophe Smeets is evenwel even terughoudend. “2014 was effectief een goed jaar maar we zijn toch wel heel voorzichtig voor wat in de komende maanden komen moet.”

Hilaire Van der Haeghe is een 100% familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar een toonaangevende positie inneemt op de markt. De onderneming uit Wilrijk zoekt verscheidene technische medewerkers. “Het gaat om een heel beperkte aangroei van ons personeelsbestand”, zegt Jean-Christophe Smeets. “Netto komen er slechts een tweetal personeelsleden bij. Wij draaien vandaag op zowat 100 man.”

Vooral vanuit die vaststelling dat de landbouwsector het vandaag zeker niet makkelijk heeft stelt ook Hilaire Van der Haeghe zich heel voorzichtig op. “De prijzen voor vele landbouwproducten staan zwaar onder druk. Graan, maïs, varkens… Het is voor de boeren zeker niet makkelijk. Onze klanten aarzelen dan ook om nieuwe machines te kopen. Bovendien worden ze door de banken onder druk gezet. Sinds de financiële crisis zijn de bankiers heel erg terughoudend bij het verlenen van nieuwe kredieten. Gelukkig zijn onze eigen leveranciers in de bres gesprongen om de landbouwers interessante financieringsvoorwaarden aan te bieden bij de aankoop van een nieuwe machine.”

Hilaire Van der Haeghe werkte verleden jaar een omzet bijeen van tussen de 90 en de 100 miljoen euro. Definitieve cijfers zijn nog niet ter beschikking. De firma uit Wilrijk runt tevens twee vestigingen in Wallonië en Nederland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.