Nieuws Antwerpen Hilde Lavrijssen serveert lekkers uit Nieuw-Zeeland

Hilde Lavrijssen serveert lekkers uit Nieuw-Zeeland

Hilde Lavrijssen serveert lekkers uit Nieuw-Zeeland

choiceJe bent er 45 en je hebt al heel wat meegemaakt. Dit is allicht hét moment om met je eigen zaak te beginnen. Hilde Lavrijssen uit Deurne begon eind verleden jaar met een delicatessenwinkel op de Vlaamse Kaai 10 in Antwerpen. Het loopt ondertussen best goed.

Made in Antwerpen brengt voortaan elke maand, in samenwerking met Unizo een “starter van de maand.” Daarin gaan we mee in het verhaal van iemand die onlangs zijn eigen zaak begon en de concretisering van zijn dromen wil delen.

In The Choice kun je trendy producten kopen uit Nieuw-Zeeland. Vooral dan pies, warme pasteitjes met vlees, vis of groenten. Er zijn allerlei variaties. Het gaat om gebakjes in bladerdeeg. Choice verkoopt echter ook verscheidene andere lekkere producten uit Nieuw Zeeland. Zoals chocoladetoffees met ananasvulling, snoep met munt, honing, wijn, ijs enz.

“Ik heb verscheidene jaren in de marketing gewerkt voor allerlei bedrijven,” zegt Hilde Lavrijssen. “Zo was ik ook een hele tijd in Nieuw-Zeeland waar ik die pies enorm heb leren waarderen. Ik vond ze uiterst lekker. Na het faillissement van mijn laatste werkgever stond ik plots werkloos op straat. Ik bleef niet bij de pakken zitten en volgde verscheidene workshops om een eigen winkel te kunnen opstarten.”

Verleden jaar was Hilde Lavrijssen op de Vlaamse startersdag van Unizo in Edegem. Het ging toen plots allemaal heel snel. Ze liet zich begeleiden via een startersopleiding en sloot aan bij het begeleidingsprogramma Go 4 Business. Uiteindelijk viel alles netjes in de plooien en werd het plan om met The Choice te beginnen werkelijkheid.

* Hoe kreeg je de financiering voor de opstart rond?
Hilde Lavrijssen: In het begeleidingstraject van Unizo en de VDAB kwam ik uit op de lening die ik bij de overheid kon afsluiten en de win-win-leningsfaciliteiten bij familieleden en vrienden. Het gaat in de eerste lening om een achtergestelde lening, de tweede is een bevoorrechte met nog eens een inbreng van de overheid.

* Je werkt ook al met personeel?
Hilde Lavrijssen: Ik werk nu met één bediende die me 20 uur per week assisteert. Alleen kun je dat immers niet. Er komt nogal wat bij kijken vooraleer de winkel open kan.

* Choice doet het onderhand uitstekend?
Hilde Lavrijssen: Het loopt goed. Weet je, wij zijn zowel een take-away waar je je pasteitjes kunt kopen maar ook een restaurannetje waar je in alle gezelligheid met vrienden of kennissen iets kunt degusteren. Wij hebben bovendien een eigen webwinkel. Kijk eens, Choice staat in Nieuw-Zeeland voor ‘tof’. Ik vind het best leuk om hier te experimenteren. Wij gaan in de komende weken ook pies aanmaken met typisch vlees uit Nieuw-Zeeland zoals lam of hert. Wij hebben veel ruimte om alles uit te proberen…

* Op 16 en 17 mei e.k. organiseert Unizo een nieuwe startersdag in Ter Elst in Edegem. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen via service@unizo.be en met unizo.be/vlaamsestartersweek

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.