Nieuws Antwerpen Hip Estates houdt stand in dalende Spaanse vastgoedmarkt

Hip Estates houdt stand in dalende Spaanse vastgoedmarkt

Hip Estates houdt stand in dalende Spaanse vastgoedmarkt

SCHILDE – Hip Estates, het immokantoor voor Spaans vastgoed uit Schilde, stelt een dalende tendens vast van het totaal aantal transacties met betrekking tot de koop en verkoop van Spaans vastgoed. Tijdens de maand maart 2020 vonden er 34.806 transacties plaats, een daling van 18,6% tegenover maart 2019. Dit blijkt uit cijfers van de Instituto Nacional de Estadistica (INE) die Hip Estates kon inkijken.

De daling in aantal transacties in maart 2020 is te wijten aan de coronacrisis. Op 14 maart kondigde premier Pedro Sanchez een strikte lockdown af voor het hele land om de verspreiding van het COVID-19-virus in te dijken. Sinds die dag mochten Spanjaarden enkel nog naar buiten voor essentiële zaken zoals boodschappen doen, naar de dokter of naar de apotheek gaan. Deze beslissing heeft ook een grote impact gehad op de meerderheid van de sectoren, waaronder ook de vastgoedsector. De activiteiten van de immokantoren in Spanje werden tijdens deze periode volledig stilgelegd waardoor er uiteraard minder mensen een nieuwbouwwoning gekocht of verkocht hebben.

Toch nog positief

Leen Vermeulen, vastgoedmakelaar en CEO bij Hip Estates: “Uit de cijfers over de aankoop en verkoop van vastgoed in Spanje blijkt, zoals verwacht, dat coronacrisis grote gevolgen heeft. De impact van het COVID-19 virus en de strikte lockdown, zijn natuurlijk niet enkel voelbaar binnen de vastgoedsector, maar beïnvloeden de volledige Spaanse economie. Tot nu toe merken we hier niet veel van bij Hip Estates, want onze verkoop is tijdens deze periode stabiel gebleven. Het was natuurlijk niet mogelijk gedurende twee maanden om live afspraken te maken met geïnteresseerde levensgenieters of om plaatsbezoeken te organiseren. Anderzijds hebben we de indruk dat meer mensen werk willen maken van hun droom, omdat ze nu meer tijd hebben en ook meer dan ooit tevoren beseffen dat het leven kort kan zijn.”

Makelaarskantoor Hip Estates uit Schilde heeft meer dan 20 jaar ervaring en telt in totaal 12 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.