Nieuws Antwerpen Hip Estates onderkent heropleving Spaanse vastgoedmarkt.

Hip Estates onderkent heropleving Spaanse vastgoedmarkt.

Hip Estates onderkent heropleving Spaanse vastgoedmarkt.

hipSpanje heeft verschrikkelijke jaren achter de rug. Toch lijkt het er ergste nu weer voorbij. Ondermeer de vastgoedmarkt is aan een voorzichtige heropleving toe. Hip Estates, het makelaarskantoor uit Schilde onderkent een duidelijke heropleving op de markt van vakantieverblijven.

De Spaanse vastgoedmarkt kreeg door de financiële crisis een flinke tik, maar klimt nu stilaan uit het dal door de nieuwe aanpak van de Spaanse bouwpromotoren. Geen megalomane immoprojecten meer, maar wel een kleinschaligere en kwaliteitsvollere aanpak. De moderne architectuur van die appartementen en villa’s – en de scherpe prijzen – doen de Belgen weer kopen.

Velen dromen van een eigen plekje onder de Spaanse zon, want in 2013 steeg het aantal Belgen dat een tweede verblijf kocht in Spanje met liefst tachtig procent! De lage opbrengst op een spaarboekje en de nieuwe bouwaanpak zorgen voor een nieuwe impuls voor het vastgoed aan de Spaanse Costa’s.

Opmerkelijk is dat er sprake is van een generatiewissel bij de kopers. ‘Het zijn nu vooral jonge kopers. Tweeverdieners die hun gezinswoning vrijwel hebben afbetaald en hun spaargeld investeren in buitenlandse baksteen’, zegt Leen Vermeulen van Hip Estates uit Schilde. ‘Voor gezinnen met kinderen is dat jaarlijks dan ook meteen een goedkopere vakantie dan op hotel gaan.’

Hip Estates uit Schilde is al twintig jaar actief op de markt van de buitenlandse vakantieverblijven. Leen Vermeulen en Steven Theunis van Hip Estates zien verschillende nieuwe trends voor de Spaanse vakantieverblijven.

“Terwijl het vroeger senioren waren die in Spanje een appartement of villa kochten om er te genieten van hun pensioen, zijn de kopers nu joge dertigers en veertigers die een buitenverblijf in Spanje zien als een betere investering dan de lage spaarboekrente”, stellen ze.

Volgens Leen Vermeulen en Steven Theunis hebben de Spaanse bouwpromotoren hun aanpak herdacht met als gevolg kleinere, kwaliteitsvollere producten met een strakke lijn.  De kleurrijke Spaanse of Moorse bouwstijl heeft volledig afgedaan en valt niet meer in de smaak. Voor 120.000 euro heb je al een modern appartement met een strakke architectuur.”

Hip Estates gaat ervan uit dat de extra vliegverbindingen – Jetair vliegt binnenkort naar Alicante vanuit Deurne – en de prijzenoorlog van de talrijke lagekostenluchtvaartmaatschappijen  ervoor zorgen dat de trend van verlengde vakantieweekends naar de zonzekere Costa’s volop concurreert met een verblijf aan de Belgische Kust.

‘De beste Spaanse koopjes na de financiële crisis zijn al lang de deur uit. Wat overblijft zijn de bankbeslagen, vooral van projecten die verkommerd zijn of half afgebouwd’, weet Steven Theunis. ‘De nieuwe immoprojecten vallen wél in de smaak van Belgische kopers. Zij krijgen ook méér voor hun geld’, klinkt het bij Hip Estates.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.