Nieuws Antwerpen Hip Estates uit Schilde ziet dalende tendens van aankoop Spaans vastgoed

Hip Estates uit Schilde ziet dalende tendens van aankoop Spaans vastgoed

Hip Estates uit Schilde ziet dalende tendens van aankoop Spaans vastgoed

SCHILDE – Hip Estates, het immokantoor voor Spaans vastgoed, stelt vast dat het totaal aantal transacties met betrekking tot de koop en verkoop van Spaans vastgoed in 2019 een daling van 3,3% tegenover 2018 kent. Dit blijkt uit cijfers van de Instituto Nacional de Estadistica (INE) die Hip Estates kon inkijken. Aangezien de dalende trend in januari 2020 werd verder gezet, ziet de toekomst er door de coronacrisis niet rooskleurig uit.

Volgens cijfers van de Instituto Nacional de Estadistica (INE) zakte de Spaanse vastgoedmarkt in 2019 met 3,3% tegenover een jaar eerder. In 2019 waren er in totaal 501.085 transacties, terwijl er in 2018 nog 515.051 waren. In Andalusië vonden er 100.339 vastgoedtransacties plaats. Dit maakt van deze regio die met het hoogst aantal transacties in 2019. Andalusië wordt gevolgd door Catalonië (79.751) en de autonome regio van Valencia (74.910).

2020 belooft niet veel goeds

Uit de cijfers voor januari 2020 blijkt dat de Spaanse vastgoedmarkt 7,7% zakt. Dit is het laagste cijfer ooit sinds 2017. De meeste transacties vonden plaats in Andalusië, die de kroon spant met een totaal van 9.511 geregistreerde vastgoedtransacties in januari 2020. Catalonië staat op de tweede plaats met 7.179 transacties en de autonome regio van Valencia sluit de top drie af met in totaal 6.485 transacties.

Leen Vermeulen, ceo en vastgoedmakelaar bij Hip Estates: “Gelukkig voor ons hebben we geen gevolgen ondervonden van de negatieve tendens in januari in Spanje. We hebben zeer succesvolle maanden januari en februari 2020 achter de rug. Jammer genoeg ziet de verkoop van Spaans vastgoed er op korte termijn niet rooskleurig uit. Het coronavirus zal zware gevolgen hebben voor de volledige Spaanse economie, aangezien Spanjaarden enkel nog voor hoogstnoodzakelijke behoeften hun huis mogen verlaten. De vastgoedsector zal ook niet gespaard blijven.”

Hip Estates, het makelaarskantoor voor Spaans vastgoed uit Schilde, telt in totaal 12 medewerkers. Het makelaarskantoor biedt een gevarieerd portfolio aan van moderne, hippe, kwaliteitsvolle nieuwbouwappartementen en villa’s, in alle prijsklassen, gelegen aan de Costa Blanca (zuidoosten van Spanje, tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada) en Costa Cálida (zuidoosten van Spanje, in de regio Murcia).

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.