Nieuws Antwerpen Historisch automerk Alpine schittert opnieuw in Antwerpse showroom

Historisch automerk Alpine schittert opnieuw in Antwerpse showroom

Historisch automerk Alpine schittert opnieuw in Antwerpse showroom

In juni 2019 lanceerde historisch automerk Alpine zijn allernieuwste A 110 S op het mythische circuit van Le Mans. Met een performante motor van 293 pk, stijvere vering en een aangepast chassis, is de S de sportiefste variant van de A 110-lijn. De exclusieve Alpine A 110 S en zijn twee broertjes, de Pure en Legende, zijn te bewonderen in de showroom van Alpine Center Antwerpen.

Alpine kwam in 2017 met wereldschokkend nieuws. Op de 87ste motorshow in Geneva stelde het historisch sportwagenmerk zijn allernieuwste Alpine A 110 voor, een sportieve tweezitter die zijn inspiratie haalt bij de gelijknamige wagen die in 1961 uit de fabriek rolde. Dezelfde fabriek in Dieppe trouwens, waar Alpine ook vandaag nog zijn nieuwste modellen produceert.

Alpine A 110 S

Met een nog sportievere aanvulling op het A 110-gamma wil Alpine een nieuwe doelgroep bereiken. Met een 1.8 liter vier-cilindermotor zet de A 110 S 293 pk’s op het asfalt. 50% stijvere vering, een aangepast en verlaagd onderstel en bredere banden zorgen voor een schitterende wegligging en een scherp stuurgevoel.

De A 110 S is doorweven met het Alpine DNA: koetswerk in aluminium, ophanging met dubbele draagarm en een perfecte gewichtsverdeling maakt de sportieve A 110 S wendbaar, comfortabel en bijzonder licht.

Exclusief en ecologisch

Bij Alpine betekenen schitterende prestaties niet dat de A 110 S moet inboeten op ecologisch vlak. De 1.8 Turbo motor voldoet aan de EURO 6-vereisten en met een uitstoot van slechts 144g CO2 genieten klanten in Vlaanderen van een erg aantrekkelijke BIV en een gunstige verkeersbelasting.

In 2020 zullen slechts zo’n 1.500 exemplaren van de Alpine A 110 S gebouwd worden, waarvan er zo’n veertigtal naar België zullen komen. Zo wordt de exclusieve sportwagen meteen éxtra bijzonder.

De drie varianten van de Alpine A 110 zijn te bewonderen in de showroom van Alpine Center Antwerpen. De fabrikant zal tevens aanwezig op de Brussels Motor Show in januari 2020.

Voor alle informatie, een brochure of een testrit kan u steeds terecht bij mario.tine@alpineantwerpen.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.