Nieuws Antwerpen H&L Services werkt met recordcijfers

H&L Services werkt met recordcijfers

H&L Services werkt met recordcijfers

H&LH&L Services zag zijn omzet tijdens het eerste kwartaal met liefst 50% stijgen. Het zusterbedrijf H&L People deed 20% beter. “Ik hoor inderdaad overal dat het crisis is. Maar wij houden ons daar vandaag niet mee bezig. Wij proberen nog beter te doen waar wij goed in zijn”, zegt Walter Vandeperre van de twee bedrijven.

H&L Services en H&L People uit Antwerpen leveren uitzendpersoneel. Ze zijn actief in en om de havens. De stichter Walter Vandeperre was lange tijd aan het werk bij de Katoen Natie. Daar leerde hij het havengebeuren kennen als zijn broekzak. Tot hij met de idee begon te spelen om zelf actief te worden in het hele logistieke gebeuren en met uitzendkrachten een eigen inbreng te doen. Hij startte in 2004 zijn eigen bedrijven op. Vandaag werkt hij met meer dan 20 vaste mensen op de payroll. H&L Services tekent vandaag voor pakweg 1,4 miljoen euro, H&L People komt op 2,5 miljoen euro.

De uitzendmarkt is ondertussen toch één groor concurrentieslagveld? “Dat klopt voor een stuk. Maar niet voor ons. Omdat wij ons een heel eigen profiel aangemeten hebben. Met H&L Services sluiten wij met onze klanten een resultaatsverbintenis af. De prijs voor onze inbreng wordt op voorhand vastgelegd. Onze klanten kunnen onze logistieke activiteiten dus ook verrekenen in hun kostprijsberekening. Dat systeem werkt uitstekend.”

H&L Services biedt vooral ladings- en lossingscontracten aan van containers voor stukgoed. Alle mogelijke goederen dus met uitzondering van palletgoederen en bulkgoederen. “Alles dus met de hand. Wij doen wat veel mensen liever niet meer doen. Zoals bv. bij Bruggeman in Gent zijn aanbod aan flessen whisky of gin netjes in de containers laden. Zonder glasbreuk.”

H&L People moet het binnen het toegestane logistieke contingent in de havens vooral hebben van opdrachten voor heftruckchauffeurs, handlangers en industriêle reinigers. De zogenaamde Wet Major legt hier beperkingen op. “Maar buiten de havens zijn we net zo goed aan de slag in Puurs, Willebroek, Aartselaar of Boom. De hele periferie van 50 kilometer rond Antwerpen is ons werkterrein.”

Het klantenbestand is ondertussen vrij uitgebreid. Met oa. VDV Cleaning, Vopak Logistics, de Wijngaard Natie, de Zuidnatie, de Nova Natie, Euroports Terminal Antwerpen enz.

“Het eerste kwartaal was effectief uitstekend. April is ietsje minder goed begonnen maar ik ben er zeker van dat er op termijn weer enige opening komt. Zeker de tweede jaarhelft wordt ongetwijfeld beter. Laat ons ons daar maar op concentreren en onze eigen systemen verbeteren. Blijven zeuren over de crisis zet geen zoden aan de dijk. We moeten zelf de handen uit de mouwen steken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer