Nieuws Antwerpen HNGRY maakt van bij Condacum in Kontich comeback

HNGRY maakt van bij Condacum in Kontich comeback

HNGRY maakt van bij Condacum in Kontich comeback

Na vier jaar stilte keert HNGRY terug met een Belgische primeur. Met hun nieuwe kant-en-klare maaltijden gaat HNGRY gelijk de concurrentie aan met HelloFresh & Co. Het concept ontstond in restaurant Condacum in Kontich en trekt zich ondertussen door over heel Vlaanderen.

In 2014 werd HNGRY opgericht als Belgisch pionier van de maaltijdboxen om de Vlaming opnieuw te doen koken. Als snel werd duidelijk dat de markt in thuislevering lag waardoor HNGRY in 2017 zich tijdelijk terugtrok uit de handel.

“Waar de markt van de klassieke maaltijdboxen stilletjes verzadigd geraakte, waren wij overtuigd dat er een zou ontstaan voor een verbeterde versie van de maaltijdbox die nóg meer inzet op gebruiksgemak”, vertelt Thierry Peeters, founder van HNGRY en Chief bij Condacum in Kontich.

Concept uitbreiden over heel Vlaanderen

Na de eerste lockdown besloot Thierry restaurant Condacum in Kontich te leiden en coachen tot een duurzame onderneming. Dit resulteerde in de allereerste kant-en-klare maaltijdbox in België onder de naam ‘Condacum Delivery’. “Het enige verschil is dat je de maaltijd nog even moet opwarmen in de oven en dat we ver wegblijven van fastfood. Integendeel, je haalt een Gault Millau kok in huis.” benadrukt Thierry.

Startend in de buurt van Kontich, werden de regio’s al snel uitgebreid naar provincie Antwerpen om nu over te schakelen naar leveringen over heel Vlaanderen onder de gekende merknaam HNGRY.

Exponentiële groei

Resengo, het grootste online-reservatieplatform voor restaurants in België, bevestigt de snel stijgende groei door de lockdown. “Je merkt héél duidelijk dat de consument op zoek gaat naar gebruiksgemak” zegt Dirk Gypen, CEO van Resengo. “Waar we voordien minder dan 100.000 euro per maand aan bestellingen via ons platform zagen verschijnen, hebben we nu voor de maand december bijna 7.000.000 euro aan bestellingen verwerkt.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.