Nieuws Hoe win je de War For Talent?

Hoe win je de War For Talent?

Hoe win je de War For Talent?

Zowat elk bedrijf is op zoek naar vakmensen maar de zoektocht is de laatste jaren steeds moeilijker geworden. Heel vaak wordt gekeken naar de eerste indruk van de sollicitanten maar ook jouw eerste indruk als bedrijf is enorm belangrijk. Herman Verwimp, marketing en hr-directeur bij Mathieu Gijbels vertelt welke impact de werkomgeving en het welzijn van medewerkers heeft in de War For Talent.

Je kan er niet meer omheen, de War For Talent woedt in alle hevigheid. Je business groeit en dat is goed nieuws, alleen moet je nog de juiste mensen op de juiste plaats aanwerven. De jobinhoud is in orde, ook de opleidingskansen en extralegale voordelen zitten in je aanbod, maar toch vind je niet de juiste persoon. Heb je al eens gedacht aan de eerste indruk die jouw bedrijfsgebouw maakt bij een sollicitatiegesprek of aan de werkomgeving die de waarden van je bedrijf uitstralen?

In een studiogesprek tussen Jo Peters, CEO van Deusjevoo, en Herman Verwimp, Marketing en HR-directeur bij Mathieu Gijbels, vertellen zij vanuit hun expertise welke impact de werkomgeving en het welzijn van medewerkers heeft in de War For Talent.

Meer dan pralines bij kerst

Hoe kan je als werkgever een bijdrage leveren aan het welzijn van je medewerkers? “Gewoon luisteren naar wat zij belangrijk vinden”, zo luidt het antwoord van zowel Jo Peters als Herman Verwimp. “Het gaat over het respect dat je toont voor de wensen van de medewerkers, dat maakt dat ze beter kunnen functioneren. En dat is meer dan een muur in je huisstijl schilderen of een doos pralines met Kerstmis geven. Denk aan de manier waarop je de pauzeplek inricht, of de plaats waar het koffieapparaat staat.”

Zelfs starters kunnen met heel kleine ingrepen de werkomgeving voor zichzelf en de eerste medewerkers vormgeven tot een bijzonder functioneel en aangenaam werkklimaat. Het is in elke fase van de onderneming belangrijk om regelmatig om te kijken of iedereen nog mee is en een behaaglijk gevoel heeft over het interieur waarin zij moeten presteren.

Het studiogesprek volledig bekijken?

Meer weten over hoe je ervoor zorgt dat je medewerkers in de optimale omstandigheden werken om het beste van zichzelf te geven? Klik hier en ontdek het allemaal in dit studiogesprek.

Mathieu Gijbels neemt alle bouwzorgen over van ondernemers. Van projectontwikkelingsbegeleiding over nieuwbouw en renovatie tot service en onderhoud.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.