Nieuws Antwerpen Stories Hoe zou het zijn met … Sven Van den Abbeele?
Antwerpen

Hoe zou het zijn met … Sven Van den Abbeele?

Sven Van den Abbeele zal bij het grote publiek nog altijd gekend zijn als gepassioneerd sportjournalist- en presentator bij onder meer Radio 2, ATV, Telenet Play Sports, en Eleven Sports. Tot voor kort was hij strategisch – en communicatiedirecteur bij de Kielse voetbalclub Beerschot. Nu staat hij mee aan de wieg van het nieuwe sports agency Stick Together.

“Sven Van den Abbeele was belangrijk in de ontwikkeling van de club. Hij had een grote inbreng in de strategische uitbouw en de professionalisering. Beerschot wil Sven dan ook bedanken voor zijn werk en inzet, en wenst hem alle succes naar de toekomst toe”, staat te lezen op de website van voetbalclub Beerschot naar aanleiding van het vertrek van Van den Abbeele in maart 2021.

Nadien stapte Sven Van den Abbeele in het Antwerpse bedrijf Mediamixer. Daar wordt nu Stick Together aan toegevoegd, dat zich zal bezighouden met het begeleiden van topsporters, onder andere in het voetbal, brand activaties en events. Van den Abbeele waagt de sprong niet alleen, maar doet dat samen met ex-hockeyster Sofie Gierts en onder de vleugels van ondernemer Antoon Theunissen. 6-voudig Gouden Stick Sofie Gierts tekende zopas bij Ukkel Sport, waar ze na jarenlange trouwe dienst bij hockeyclub Antwerp als eerste vrouwelijke coach het mannenteam gaat leiden. Verder is ze ook al jaren mentor en coach bij de FIH, Federation of International Hockey.

“Samen met anderen willen we aan een mooiere voetbalwereld bouwen door ethisch verantwoord en financieel transparant te ondernemen in het voetbal.”

Sven Van den Abbeele

Het feit dat er in de voetbalwereld voortdurend vuile spelletjes werden gespeeld, begon Van den Abbeele hoe langer hoe meer te storen. “Het leek alsof het een natuurlijk fenomeen is, maar die spelletjes worden wel degelijk gecreëerd en getolereerd door zij die het vandaag in de voetbalwereld voor het zeggen hebben. Dan volg ik mijn missie ‘doe eens gewoon’.”

Stick Together wil zich absoluut onderscheiden van het traditionele voetbalmakelaarschap. “In de begeleiding van spelers en trainers geven we niet alleen ondersteuning op juridisch en financieel vlak, onze focus ligt op de ontwikkeling en de ontplooiing van de persoonlijkheid zelf”, weet Sven Van den Abbeele: “We noemen het geen management, wél mentorship. Samen met anderen willen we aan een mooiere voetbalwereld bouwen door ethisch verantwoord en financieel transparant te ondernemen in het voetbal.”

Dat met doelman Mike Vanhamel en trainer Will Still twee Beerschotgekenden als eerste beroep doen op de diensten van Stick Together is natuurlijk niet toevallig. “Ik heb echter door de jaren heen een ruimer netwerk opgebouwd. Andere makelaars hoeven ook niet ongerust te zijn. Wij gaan geen spelers bij hen afsnoepen. We willen juist ethisch en transparant werken.”

Wij wensen Sven Van den Abbeele veel succes met zijn nieuwe uitdaging.