Fairley en Heleen. Foto: Filip Spoelders Fairley en Heleen. Foto: Filip Spoelders

Hondenkapsalon Fairley’s Highland Snit heropent in nieuw pand: “Een hond heeft zeker baat bij een knip- of trimbeurt”

Drie weken nadat Fairley Jervis haar hondenkapsalon in het centrum van Lint sloot, heropent ze maandag Fairley’s Highland Snit bij haar thuis aan de Liersesteenweg. “Onze garage hebben we omgebouwd tot een modern en fris hondenkapsalon”, zegt ze.

lgend jaar bestaat Fairley’s Highland Snit tien jaar. Dat kan Fairley samen met haar medewerkster Heleen Hofman in een nieuwe omgeving vieren. “Ik ben begonnen met een hondenkapsalon in Antwerpen, maar zeven jaar geleden ben ik naar het centrum van Lint gekomen. Ondertussen heb ik met mijn vriend een woning met een garage gekocht. Die hebben we volledig verbouwd om de honden ontspannen en met zo weinig mogelijk stress te kunnen ontvangen”, vertelt Fairley.

Alle rassen

Alle hondenrassen, klein en groot, zijn welkom bij Fairley en Heleen. “Onze specialisatie is het plukken van de vacht, maar we doen uiteraard ook aan wassen, scheren, trimmen, knippen en het verzorgen van nagels en oren. Bij sommige rassen is het duidelijk een aanrader om tijdig langs te komen voor een knipbeurt. Bij andere rassen is het minder noodzakelijk, maar de honden zullen zeker baat hebben bij de verzorging van hun vacht. Al is het maar dat ze weten wat het is om langs een hondenkapsalon te gaan, wanneer een bezoek écht moet”, geven ze aan.

Fairley is dierenartsassistente van opleiding en dat stelt haar klanten soms ook gerust. “De baasjes vragen wel eens of ik kan voelen of bepaalde zaken aan de huid of poten normaal zijn. Dan kan ik bijvoorbeeld aanraden om toch maar eens de dierenarts op te zoeken.” Deze aanpak maakt dat Fairley’s Highland Snit tot ver buiten Lint bekend is. “Onze verste klant komt van de kust en rijdt twee uur naar Lint om haar hond te laten verzorgen.”