Nieuws Antwerpen Hongaars transportbedrijf Waberer gaat Antwerpse markt op

Hongaars transportbedrijf Waberer gaat Antwerpse markt op

Hongaars transportbedrijf Waberer gaat Antwerpse markt op

wabererHet Hongaarse transportbedrijf Waberer positioneert zich met een nieuwe vestiging op de Antwerps-Rotterdamse markt. Het heeft daartoe een hub geopend in het Nederlandse Oosterhout, in de buurt van Breda. De Hongaren is het erom te doen de markt van de Benelux beter af te dekken. Verleden jaar werd 15% meer omzet gerealiseerd in de Benelux. Het management is ervan overtuigd dat er nog meer te halen valt.
Waberer is een Hongaars familiebedrijf dat aan een snelle expansie toe is. Het transportbedrijf heeft onderhand een netwerk over heel Europa uitgebouwd en wil zich nu ook sterker integreren in de  Benelux. Daartoe zal geopereerd worden in het havengebied van Antwerpen en Rotterdam. Oosterhout fungeert als internationale draaischijf.

Het embleem van het Hongaarse bedrijf is al veel langer een vertrouwde aanblik op de Europese wegen. Vaak tot ergernis overigens van de eigen West-Europese transportbedrijven die geen antwoord vinden op de concurrentie van de lageloonbedrijven uit het voormalige Oostblok. Met hun  3400 trucks hebben de Hongaren een groot  marktaandeel veroverd op de markt. Waberer is overigens nog altijd een familiebedrijf dat aangestuurd wordt door de familie Waberer. De onderneming realiseerde in 2014 een omzet van 496 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.