Nieuws Antwerpen Hoofdzetel Sign2Pay weg uit Antwerpen

Hoofdzetel Sign2Pay weg uit Antwerpen

Hoofdzetel Sign2Pay weg uit Antwerpen

signtjeDe technologische startup Sign2Pay verplaatst zijn hoofdzetel van Antwerpen naar Amsterdam. In de Lange Klarenstraat blijven wel een tiental werknemers aan de slag. Sign2Pay wil dichter bij zijn internationale klanten zitten.

Sign2Pay is gespecialiseerd in de aanmaak van zogenaamde mobiele betaaloplossingen. Die moeten de trage werking van de betaalkaarten achter zich laten door officiële handtekeningen om te zetten in biometrische data. Daardoor lopen de betalingen razendvlug. Sign2Pay is in 2013 opgezet door Nicolas Mertens en heeft een snelle expansie doorgemaakt. Het bedrijfje werkt onderhand voor meer dan 4000 banken en honderden retailketens.

De verhuis van de hoofdzetel van Antwerpen naar Amsterdam is ingegeven door die vaststelling “dat Antwerpen geen deel uitmaakt van de zogenaamde paybelt, de wereld van de mobiele betalingstechnologie”, stelde Nicolas Mertens ten aanzien van het blad Datanews. “Amsterdam, Londen en Stockholm zijn er wél actief in. Bovendien maakt Amsterdam ook deel uit van de top-20 van de internationale start-up wereld en Antwerpen niet.” Sign2Pay heeft ook vastgesteld dat het merendeel van zijn klanten zich precies rond Amsterdam situeert. Wie actief is in Amsterdam krijgt meteen ook meer geloofwaardigheid toegemeten, heet het.

De verhuis van de hoofdzetel naar Amsterdam betekent niet dat Sign2Pay Antwerpen de rug toekeert. In de Lange Klarenstraat blijven nog zo’n 10 man actief. Sign2Pay wil in Amsterdam evenwel al onmiddellijk tien extra man aan het werk zetten om op die manier de links naar de klanten te versterken.

De startup heeft begin dit jaar een kapitaalronde opgezet waardoor zo’n 600.000 euro aan extra geld opgehaald werd. Ook iMinds nam deel aan de operatie.

Foto: Het management van Sign2Pay met Nick Lloyd, Tom Schouteden, Nicolas Mertens en Joost Baaij.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.