Nieuws Antwerpen Horeca krijgt perspectief: ten vroegste op 1 mei

Horeca krijgt perspectief: ten vroegste op 1 mei

Horeca krijgt perspectief: ten vroegste op 1 mei

Het was spannend afwachten op de beslissingen van het Overlegcomité, dat de beslissing over mogelijke versoepelingen al een week had uitgesteld omwille van stijgende coronacijfers. Nu kondigen de regeringen toch enkele beperkte versoepelingen aan, zoals buiten afspreken met 10 personen en 50 personen bij een begrafenis vanaf 8 maart. Ook de horeca heeft een perspectief gekregen: zij kunnen ten vroegste vanaf 1 mei de deuren opnieuw openen.

Nog vanaf 8 maart mogen fotografen maximaal één consument per 10m² ontvangen. Mensen die onder hetzelfde dak wonen mogen dan privé-sauna’s bezoeken, maar jacuzzi’s, stoombaden en hamams blijven dicht.

Vanaf 1 april, net voor de paasvakantie, mogen de pretparken weer openen. Ook cultuurmanifestaties, evenementen en erediensten mogen vanaf dan plaatsvinden met maximum 50 personen, op voorwaarde dat de afstandsregels en de mondmaskerplicht worden gerespecteerd.

Het reisverbod voor niet-essentiële reizen blijft dan weer wel gelden tot het einde van de paasvakantie en wordt dus verlengd tot 18 april.

En er is dus het langverwachte perspectief voor de horeca. Zij moeten weliswaar wachten tot begin mei vooraleer ze opnieuw de deuren mogen openen.

Nu hopen dat alle cijfers de goede richting uitgaan, en afwachten tot het volgende Overlegcomité van 26 maart.

Reageer op dit bericht

Sector
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Dossier
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.