Nieuws Antwerpen Horeca Meat Service fusioneert met OK Foods en verlaat Wijnegem

Horeca Meat Service fusioneert met OK Foods en verlaat Wijnegem

Horeca Meat Service fusioneert met OK Foods en verlaat Wijnegem

WIJNEGEM – De familiale vleesbedrijven Horeca Meat Service uit Wijnegem en OK Foods uit Herenthout bundelen de krachten. Het fusiebedrijf gaat verder onder de naam Horeca Meat Service (HMS) en de productie wordt gecentraliseerd Herenthout, waar voor zo’n 300.000 euro is geïnvesteerd in vernieuwing.

OK Foods en HMS zijn eigenlijk twee zeer complementaire bedrijven, zo analyseerden de respectievelijke eigenaars Mario Vleugels en Joeri Philipsen. “OK Foods is sterk in gesneden charcuterie, bereide producten en op maat gemaakte satés. HMS is dan weer bekend als aanbieder van vers vlees, zoals steaks op maat. Er was amper 10% overlapping in het aanbod. Door de fusie kunnen we de klanten van beide bedrijven een ruimer aanbod doen en de hele verwerking en levering optimaliseren.”

Joeri Philipsen krijgt de dagelijkse leiding, bijgestaan door zijn echtgenote Ellen Arnouts voor de administratieve kant. Het fusiebedrijf wil als familiebedrijf focussen op vers kwaliteitsvlees op maat voor de horeca. Daar horen ook leveringen op zaterdag bij.

Wijnegemse vestiging verdwijnt

“Vooral maatwerk wordt ons handelsmerk”, zegt Joeri Philipsen. “Elke klant heeft een eigen visie op het gewicht van een steak, op de samenstelling van een saté, enz. We willen ons aanpassen aan elke klant.” Verder legt het bedrijf zich verder toe op een snelle verwerking. “Wat voor middernacht besteld wordt, zal de volgende ochtend worden klaargemaakt en geleverd. Dat maatwerk en die snelheid willen we aanbieden voor elk type horecazaak: van frituur tot sterrenrestaurant.”

Omdat de vestiging in Wijnegem te klein was, werd die gesloten en verhuisden de 8 medewerkers naar Herenthout. Daar wordt flink geïnvesteerd in een grondige renovatie waarbij de hele operationele keten wordt vernieuwd. “Het is onze vaste bedoeling dat het bestaande cliënteel van beide bedrijven geen impact zal voelen van de fusie”, besluit Joeri Philipsen. “Alle producten blijven in het aanbod en alle afspraken uit het verleden blijven gelden.”

In het fusiebedrijf Horeca Meat Service werkt een 30-tal mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.