Online supermarkt Crisp stelt samenwerking met chef Victor Avonds voor
BORNEM, DUFFEL, ANTWERPEN - Crisp heeft dinsdag de aftrap gegeven van hun Smaakmakers-serie waarin ze elke maand een chef voorstellen.… Lees meer
Brasserie De Kluis is al bijna dertig jaar een culinair begrip. Daar komt op zondag 19 maart een einde aan. Dat kunnen klanten er voor de laatste keer komen eten. Chef-kok Stephan en zijn echtgenote Naomi Dhaeyere doen die avond de deuren voorgoed dicht.
“Midden in de coronacrisis besloten we om de huurovereenkomst niet meer te verlengen. Dat was best moeilijk en de beslissing is niet genomen omdat we het niet meer zagen zitten als brasserie. Integendeel. We vonden wel dat De Kluis voor ons te groot was. We keken al langer uit naar een kleinere locatie. Daar willen we uitpakken met een nieuw concept. De denkoefening is volop bezig”, legt Naomi Dhaeyere uit.
Stephan Moonen is wat je noemt een selfmade man. De stiel leert hij van vader Eric, die in 1996 brasserie De Kluis opende. Vanaf zijn 16de draaide Stephan mee in de zaak en leerde alles al doende. Hij schoolde zich bij, ook bij andere chefs, en vanaf 2016 staat hij aan het roer van de keuken. Hij bleef echter steeds dromen om de brasserie om te bouwen tot een volwaardig restaurant. Maar daarvoor is De Kluis niet de geschikte locatie volgens de kok. Nu kijkt het koppel uit naar een andere plek en liefst in Kapellen om die droom waar te maken. Stephan Moonen: “We leggen onszelf geen druk op en gaan elke mogelijkheid kritisch bekijken.”
Moeilijk afscheid
Afscheid nemen van De Kluis is voor het koppel niet alleen op beroepsvlak ingrijpend. Ook op persoonlijk vlak wordt het een scharniermoment. Naomi: “Als 15-jarige kwam ik hier als jobstudent binnen. Onze ouders kenden elkaar en als achtjarige was ik ook al helemaal weg van Stephan. En kijk nu waar we staan.”
Stephan Moonen: “We hebben niet alleen een erg vast cliënteel, maar ook trouwe medewerkers. Ik durf wel zeggen dat we het hier met een vriendenploeg al die jaren hebben gerund. Wanneer ’s avonds de laatste klanten weg waren, schoven wij met heel die ploeg aan tafel. Iedereen koos een gerecht en ik verdween nog even in de keuken om aan de slag te gaan. Dat ga ik missen.” Het pand waar De Kluis momenteel gevestigd is, staat te koop voor 950.000 euro.
BORNEM, DUFFEL, ANTWERPEN - Crisp heeft dinsdag de aftrap gegeven van hun Smaakmakers-serie waarin ze elke maand een chef voorstellen.… Lees meer
BERCHEM - Bakkerij Alexandra opent een nieuwe zaak in de Jan Moorkensstraat in Berchem. Naast brood en patisserie verkopen ze… Lees meer
ANTWERPEN - Vleesrestaurant Maven in de Luikstraat in Antwerpen heeft vorige week goed nieuws gekregen van de ranking World’s 101 Best… Lees meer
ANTWERPEN - Met de slogan “Elektrisch vrachtvervoer, bent u er klaar voor?” stelde Van Mossel maandag de nieuwe, volledig elektrische… Lees meer
ANTWERPEN - Vleesrestaurant Maven in de Luikstraat in Antwerpen heeft vorige week goed nieuws gekregen van de ranking World’s 101 Best… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen