Nieuws Antwerpen Horsten International neemt je mee naar China

Horsten International neemt je mee naar China

Horsten International neemt je mee naar China

horstenChina blijft voor veel bedrijven nog altijd een ultieme fascinatie. Exporteren naar een van de grootste consumentenlanden ter wereld moet elke onderneming toch een geweldige boost geven? De Chinese markt benaderen doe je evenwel niet alleen. Indien je als ondernemer althans geen grote risico’s wilt nemen. Horsten International biedt zich in dit opzicht aan als betrouwbare partner.

China ligt voor de meeste bedrijven al voor het grootste stuk open. Althans de oostelijke regio’s. Het binnenland is nog nagenoeg helemaal onontgonnen. Daar liggen nog enorme opportuniteiten. Alleen is het er niet evident om als buitenlander je weg te vinden. Je hebt er zonder twijfel een consultant nodig die je kan begeleiden in je zoektocht naar contacten en investeringsopportuniteiten.

Joos Horsten, een medewerker van Janssen Pharmaceutica was een van de eerste Antwerpse pioniers in China. Hij waagde zich op een markt die in de late jaren tachtig nog nagenoeg totaal onbekend was. Hij legde er samen met dokter Paul Jansen mee de fundamenten voor wat een van de succesverhalen van Janssen Pharmaceutica zou worden.

Die knowhow wilde Joos Horsten naderhand omzetten in een eigen initiatief. Hij richtte zijn consultancybedrijf Horsten International op, een project waarin hij de steun kreeg van zijn beide zonen Wim en Bart. De onverwachte dood van Joos heeft ertoe geleid dat de beide zonen vandaag het bedrijf aansturen en op die manier verder bouwen op de fundamenten die hun vader gelegd heeft.

Horsten International tekent vandaag voor strategisch advies, marktonderzoek, bedrijfsinformatie, feasibility studies, audits, M a nd A, project management, vertalingsopdrachten enz. De specialisten van het bedrijf staan met hun beide voeten in de Chinese rijstvelden en kennen het land als geen ander. Met vandaag 30 jaar aan ervaring en de feedback van organisaties als Flanders Investment and Trade zijn de broers Horsten geschikte partners om kandidaat-investeerders te begeleiden. Ze beschikken daartoe over Chinese werknemers en over eigen kantoren in Xi’An en Hongkong.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.