Nieuws Antwerpen Hospitality Heroes helpt 28 nieuwkomers met horecaopleiding

Hospitality Heroes helpt 28 nieuwkomers met horecaopleiding

Hospitality Heroes helpt 28 nieuwkomers met horecaopleiding

ANTWERPEN – 28 anderstalige nieuwkomers ontvangen een attest als afwasser, keuken- of zaalmedewerker, of kamerjongen of -meisje via het project Hospitality Heroes, een initiatief van Horeca Forma, het sectorfonds voor de horeca in Vlaanderen. Met de opleiding wil Horeca Forma anderstalige nieuwkomers versneld op de arbeidsmarkt krijgen.

Deze zomer ging Hospitality Heroes van start, een tewerkstellingsproject voor anderstalige nieuwkomers die aan de slag willen in de horecasector. De opleiding was een initiatief van Horeca Forma in samenwerking met stad Antwerpen, VDAB, Atlas Integratie & Inburgering, Werkvormm en het Centrum voor Basiseducatie. “Om de vele knelpuntvacatures in de hospitalitysector in te vullen en anderstalige nieuwkomers betere kansen te bieden, moeten we nog meer inzetten op opleiden. Want als je blijft leren, neem je je loopbaan in handen”, vertelt Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB.

Knelpuntberoepen

Kandidaten konden via korte workshops kennis maken met de 4 verschillende knelpuntberoepen: afwasser, keuken- of zaalmedewerker en kamerjongen of -meisje. Na een intakegesprek mochten 31 kandidaten starten. In de opleidingen die volgden werden de kandidaten klaargestoomd voor de werkvloer. Zo verwierven ze zowel vaktechnische als algemene competenties en kregen ze Nederlandse les. Aansluitend volgde een stage bij een van de dertig Antwerpse horecabedrijven die meewerkten aan het project.

Verschillende cursisten kregen al een contract bij de werkgever waar ze stage liepen. Zij worden tijdens de eerste maanden van hun tewerkstelling eveneens persoonlijk begeleid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.