Nieuws Antwerpen Hotel Jerom en Sustainable Family lanceren Heiperitief in Kalmthoutse Heide

Hotel Jerom en Sustainable Family lanceren Heiperitief in Kalmthoutse Heide

Hotel Jerom en Sustainable Family lanceren Heiperitief in Kalmthoutse Heide

KALMTHOUT – Hotel Jerom, dat net geen twee jaar bestaat, blijft voorlopig nog even gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar dat weerhoudt de uitbaters er niet van om deze week iets nieuws te lanceren: de Heiperitief, een mand met allerlei lekkers om van te genieten in de Kalmthoutse heide. Hotel Jerom werkte het initiatief uit met de Sustainable Family.

Ellen en Nikolas en hun kinderen Jules en Arthur uit Kalmthout vormen samen de Sustainable Family, een gezinsbedrijf dat mensen doet ervaren hoe duurzaamheid ook een verrijking is. Zelf proberen de gezinsleden zo ecologisch verantwoord mogelijk te leven en daarover hebben ze pas een boek uitgebracht. De uitbaters van Hotel Jerom leerden hen onlangs kennen en lanceren nu samen de Heiperitiefmand.

“We hadden al onze ontbijtmaanden, maar nu gaan we nog een stapje verder op het vlak van duurzaamheid. Iets wat we als hotel ook wel hoog in het vaandel dragen”, zegt Kato Cleiren van Hotel Jerom. “Samen met Ellen en Nikolas van Sustainable Family bekeken we hoe we een uniek, gezellig en puur eetmoment konden creëren in deze tijden, waarin het niet zeker is wanneer en hoe de restaurants zullen heropenen. Voor deze Heiperitief mand is er bewust gekozen voor een van mand van rotan die we zullen hergebruiken.”

Lokaal en vers

In die mand zitten verse en huisgemaakte producten, zoals plantaardige spreads, komkommerfrisdrank, olijven, pistachenootjes, brokkelkaas, brood (van bakker Toon De Klerck), salade met zalm en yoghurtdressing en pasta met groenten. Je kan er ook een fles prosecco bij bestellen en je kan ook lekkers voor de kinderen reserveren met onder meer bio appelsap van de boer.

Hotel Jerom zorgt ook voor servetten, servies en bestek. “Je moet zelf alleen maar een eigen picknickdeken meebrengen en een mooi plaatsje uitkiezen om naartoe te trekken”, zegt Kato Cleiren. “De hoofdingang van de prachtige Kalmthoutse Heide is bij ons aan de overkant van de straat, dus dat is alvast geen probleem. We rekenen er wel echt op dat iedereen zijn eetplekje in de natuur helemaal proper achterlaat. En dat je de mand achteraf netjes weer terugbrengt. Omdat we voor duurzaam, uniek en herbruikbaar gaan is er een limiet van 10 Heiperitiefmanden die je kan bestellen per dag. De stoffen servetten en biokatoenen broodzak worden gewassen en de afwas doen we ook. De mand zal ook volledig ontsmet worden.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.