Nieuws Antwerpen Hubo-groep versterkt marktpositie in tuincentra

Hubo-groep versterkt marktpositie in tuincentra

Hubo-groep versterkt marktpositie in tuincentra

tuintjeDe Hubo-groep neemt de drie Intratuin-vestigingen van Vic Mertens over in Zwijndrecht, Olen en Aarschot. Het doe-het-zelf bedrijf Hubo oriënteert zich daarmee doelgericht naar de markt van de tuincentra.

Hubo tekent een nieuwe strategie uit. Daarbij wordt geïnvesteerd in de exploitatie van tuincentra. In 2012 werd reeds het bekende Antwerpse merk Walter Van Gastel overgenomen. Onder die merknaam runt de groep nu acht tuincentra en 2 bloemenwinkels. In 2013 volgde de overname van Florina. Met de drie vestigingen van Intratuin in Zwijndrecht, Olen en Aarschot gaat het nu verder die richting uit.

De drie Intratuincentra waren het werk van Vic Mertens die in 1979 zijn eigen bloemen- en plantenzaak opzette in Olen. Hij sloot in 1999 aan op het netwerk van Intratuin, nam vervolgens een zaak over in Aarschot en breidde zijn marktaandeel verder uit met de opening van een nieuw tuincenter in Zwijndrecht.

De drie tuincentra van Vic Mertens tekenen vandaag voor een omzet van zowat 23 miljoen euro. Ze bieden 30.000 vierkante meter aan bloemen en planten aan.

De overname gaat in op 1 januari van volgend jaar. In afwachting van versterkte synergieresultaten zullen de merknamen Walter Van Gastel en Intratuin nog gescheiden blijven.

De groep wordt vandaag aangestuurd door Erwin Van Osta. Als doe-het-zelf bedrijf werkt de groep zowel met franchisers als met eigen vestigingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.