Nieuws Antwerpen Huidige lichtenregeling A12 blijft behouden

Huidige lichtenregeling A12 blijft behouden

Huidige lichtenregeling A12 blijft behouden

AARTSELAAR/WILRIJK/ANTWERPEN – Wat iedereen die de voorbije weken over de A12 reed al langer vermoedde, is nu ook door de harde cijfers bevestigd: de doorstroming én de veiligheid op de A12 is gevoelig verbeterd. Dat stelt Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vast een jaar nadat ze de nieuwe lichtenregeling invoerde. Ondertussen werden wel aanpassingen doorgevoerd en enkele extra opstelstroken aangelegd. Ook ondernemersorganisatie Voka reageert tevreden.

Afgelopen zomer zorgden een aantal veiligheidsingrepen en de start van de nutswerken van Aquafin ervoor dat het verkeer op de A12 in Wilrijk en Aartselaar helemaal dreigde vast te lopen. Dat leidde toen tot grote ongerustheid bij de vele bedrijven op en rond de Boomsesteenweg. Her en der werd onder luid protest geëist om terug te keren naar de oude, onveilige lichtenregeling.

“Dat voorstel hebben wij van meet af aan afgewezen, omdat het onrealistisch en onveilig was”, legt Dirk Bulteel, directeur belangenbehartiging van Voka Antwerpen-Waasland, uit. “Wij zijn als grootste ondernemersorganisatie meteen met de experts van AWV en met de lokale gemeentebesturen rond de tafel gaan zitten. Dat nauwe overleg heeft eind vorig jaar geleid tot de nieuwe lichtenregeling en de extra opstelstroken, waardoor de doorstroming op de kruispunten spectaculair verbeterd is.”

Werflichtenregeling blijft behouden

Normaal gezien zal Aquafin haar werkzaamheden in maart afgerond hebben. Maar mee op aandringen van de Antwerps-Wase Kamer blijft de huidige werflichtenregeling ook de komende maanden behouden.

Voor Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland is dit slechts een tussenstap. Zij willen dat de Vlaamse regering onverkort haar engagementen opneemt om de A12 vanaf 2021 om te bouwen tot een volwaardige snelweg met een maximale leefbaarheid voor de bedrijven en de omwonenden.

Dirk Bulteel: “Dat betekent concreet dat de A12 verder wordt ingesleufd voor het doorgaand verkeer, met bovengrondse kruisingen en een gescheiden infrastructuur voor fietsers en voetgangers. Tegelijkertijd komen er één of meerdere fietsbruggen over de A12 om de verbinding voor de zwakke weggebruiker te verbeteren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.