Nieuws Antwerpen Huizen verkopen sneller met inrichting van Style@Home

Huizen verkopen sneller met inrichting van Style@Home

Huizen verkopen sneller met inrichting van Style@Home

manou rottiersEen volledig geïnstalleerde keuken kost er 250 euro. Een keuken in karton wel te verstaan. Style@Home uit Antwerpen heeft een heel nieuw concept ontwikkeld waarbij huizen en appartementen die te koop worden aangeboden stijlvol aangekleed worden. Met echte mooie meubelen en stijlvolle accessoires. Maar desnoods ook in karton.

Leegstaande huizen of appartementen verkopen niet zo makkelijk. Het gaat hem om de sfeer in dergelijke woningen. Oubollig ingerichte decors schrikken eveneens af. Manou Rottiers pikte daarom die idee op om verkopen vlotter te laten verlopen door meer leven in het huis of het appartement te brengen. “Huizen of appartementen die netjes aangekleed zijn kunnen bovendien ook tot 8% meer opbrengen. Als kandidaat-verkoper investeer je een bepaald bedrag in de inrichting van je vastgoed en je haalt het er bij de afsluiting van de verkoopactie dubbel en dik weer uit. Kandidaat-kopers laten zich makkelijker overtuigen wanneer ze de ziel van een ingerichte woning aanvoelen.”

Manou Rottiers startte Style@Home zo’n drie jaar geleden op. Zelf had ze enkele jaren bij Van Gansewinckel en SITA gewerkt maar ze wilde meer. Het ging aanvankelijk helemaal niet makkelijk. Het duurde wel even vooraleer de makelaars, de promotoren en de projectontwikkelaars begrepen waar ze naartoe wilde. “Het heeft inderdaad heel lang geduurd vooraleer het project aansloeg. Ik was al blij dat we op een bepaald moment één opdracht per week mochten uitvoeren. Vandaag kan ik nauwelijks volgen. Ik zit nu aan gemiddeld vier opdrachten per week. Het gaat razendsnel. De mond-aan-mond reclame doet kennelijk haar werk.”

Style@Home heeft ondertussen een breed netwerk van 12 stylisten geëngageerd die overal in Vlaanderen kunnen ingezet worden. Manou Rottiers kon het vele werk niet meer alleen aan. De vastgoedsector heeft het ondertussen effectief begrepen. De opdrachten blijven binnenstromen. Manou Rottiers heeft nu zelfs een eigen showroom geopend in Aartselaar. Daar kunnen de kandidaat-klanten de visu nog eens nagaan hoe het project werkt.

Er zijn ook concrete dossiers: een project van 29 appartementen van South Eden in de Antwerpse Terninckstraat bv. De knappe inrichtingen leidden ertoe dat de 29 appartementen idn nauwelijks twee maanden allemaal verkocht waren.

“Wie echte meubelen wil laten installeren komt met zo’n 2500 euro goed weg”, zegt Manou Rottiers. “Met kartonnen meubelen ben je uiteraard veel goedkoper af. Zo’n 1500 euro. Nog zo’n voordeel: in pakweg drie uur zijn we als inrichters klaar.”

De idee om vastgoed bij verkoop aan te kleden komt uit de Verenigde Staten. Daar wordt 85% van de huizen en appartementen eerst nog gerestyled vooraleer ze op de markt komen. Het project waaide later over naar Groot-Brittannië en Nederland waar Manou Rottiers het oppikte.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.