Nieuws Antwerpen Huurprijzen op de Meir stabiliseren

Huurprijzen op de Meir stabiliseren

Huurprijzen op de Meir stabiliseren

meirVoor een eigen stek op de Antwerpse Meir betaal je nu een jaarlijkse huurprijs van 1800 euro per vierkante meter. De Meir is daarmee samen met de Brusselse Nieuwstraat de duurste winkelstraat van het land. 1800 euro: dat is dan wél nog evenveel als verleden jaar. Het lijkt er dus op alsof de prijzen stabiliseren.

Cushman & Wakefield maakt elk jaar de rangschikking op van alle dure winkellocaties in de wereld. De Meir en de Nieuwstraat staan dit jaar op de 34ste plaats. Ze zijn daarmee twee plaatsen gezakt.

Volgens Thierry Debourse van Cushman & Wakefield zouden de prijzen in Brussel en Antwerpen op termijn nog verder kunnen stijgen. Ze zouden dan op het niveau van Amsterdam kunnen komen.

Ook in het 25ste rapport van Main Streets Across The World halen de huurprijzen op de Meir en in de Nieuwstraat nagenoeg hetzelfde niveau als in 2012.

Nog even: de duurste winkelstraat van de wereld? Causeway Bay in Hongkong waar je pakweg 25.000 euro per jaar per vierkante meter betaalt. Hongkong verdrong daarmee de bekende 5th Avenue in New York waar je “slechts” 20.000 euro betaalt. Ietsje meer dan Central, eveneens in Hongkong (19.000 euro) en Times Square in New York (17.000 euro). Dan is de Brusselse Louisalaan met 1700 euro toch wel een meepakkertje.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.