Nieuws Antwerpen Hydrex fungeert als Touring Zeehulp

Hydrex fungeert als Touring Zeehulp

Hydrex fungeert als Touring Zeehulp

hydrexhydrexHydrex realiseerde tijdens het boekjaar 2014 een omzetcijfer van 5,0  miljoen euro. Daar werd een positief bedrijfsresultaat op geboekt van 391.000 euro. Hydrex is een internationaal gerenommeerde specialist in onderwatertechnologie. Het Antwerpse bedrijf is in eigen omgeving alvast minder bekend dan in het buitenland.

Wanneer een schip problemen heeft onder de waterlijn is het zaak om de averij zo snel mogelijk te herstellen. Bij voorkeur  niet in een droogdok want dat betekent tijdverlies voor schepen die op die manier miljoenen dreigen te verliezen. Indien de problemen anders kunnen opgelost worden kan de rederij meteen veel financiële schade vermijden.

De Antwerpse onderwaterspecialist Hydrex is in dit opzicht zowat de Touring Zeehulp van de internationale scheepvaart. Een telefoontje naar de onderneming en een ploeg specialisten is al onderweg. Naar Haïfa, Panama of Dubai. Hydrex heeft toonaangevende technologie in huis waarbij de technici van het bedrijf de problemen onderwater kunnen oplossen. Door de installatie van een flexibel mobdock bv. waardoor ze kunnen lassen of herstellingen aanbrengen binnen een soort opblaasbare tent.

Hydrex heeft op die manier een stuk Antwerpse scheepsherstellingstechnologie kunnen bewaren. Zij het dat de onderneming vandaag bijna uitsluitend in het buitenland actief is. (De bij de Nationale Bank neergelegde bedrijfsresultaten 2014 omvatten ook de cijfers van de werkmaatschappij Hydrex.)

Hydrex stelt in Antwerpen zo’n 30 mensen te werk. Op de payrol van de groep staan 70 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.