Nieuws Antwerpen Ibens Rieten Daken bouwt op acht generaties

Ibens Rieten Daken bouwt op acht generaties

Ibens Rieten Daken bouwt op acht generaties

rietjeRieten daken stralen warme charme uit. Ze laten de landelijke geborgenheid aanvoelen. Een rieten dak is bovendien heel erg energievriendelijk. Veel rietdekkersbedrijven zijn er echter niet meer. Ibens Rieten Daken blijft ondertussen sterk overeind. Acht generaties Ibens hebben het bedrijf uit Brasschaat een toonaangevende marktpositie gegarandeerd.

Willy en Ludo Ibens hebben het ondertussen zeker niet makkelijk. Het beroep van rietdekker is een knelpuntberoep geworden. De jonge mannen die het beroep willen aanleren zijn zeldzaam geworden. Ibens Rieten Daken kan gelukkig nog altijd over een ploeg uitstekende vaklui beschikken die in weer en wind zowel nieuwe daken aanleggen, herstellingen doen of onderhoudswerken uitvoeren.

Toch staan de resultaten van het bedrijf onder druk. Uit de cijfers van de jaarrekening die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank blijkt dat de brutomarge van Ibens Rieten Daken verleden jaar gedaald is tot 378.000 euro. Het bedrijfsresultaat verminderde tot 21.000 euro en onder de streep bleef er een nettoresultaat over van maar 31.000 euro.

Willy en Ludo Ibens zetten er daarom alles op om de rentabiliteit van het bedrijf te versterken. Dat is niet evident. Enkele tijd terug werden de activiteiten uitgebreid tot de Franse markt. Dat brengt uiteraard enige logistieke problemen met zich. Zoetwaterriet haalt Ibens vandaag uit landen als Polen, Roemenië, Hongarije en China.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.