Nieuws Antwerpen Iconische blauwe watertoren op Opel-site tegen de grond

Iconische blauwe watertoren op Opel-site tegen de grond

Iconische blauwe watertoren op Opel-site tegen de grond

ANTWERPEN – Sinds oktober werd al meer dan 80% van de fabriekshallen en -gebouwen op de voormalige Opel-site in de haven van Antwerpen gesloopt. Ook de iconische blauwe watertoren werd nu via een gecontroleerde explosie afgebroken. Tegen midden september moet de site aan het Churchilldok diverse spelers in de maak- en procesindustrie aantrekken.

In opdracht van Port of Antwerp neemt de tijdelijke maatschappij van aannemers De Meuter-Aertssen de Opel-site onder handen. Vrijdag werd een nieuwe mijlpaal bereikt met de sloop van de blauwe toren van 50 meter. De bol werd in 1966 door General Motors gebouwd en diende als wateropslag op instructie van de brandweer.

Kurt Van Stappen van TM De Meuter-Aertssen: “Voor ons is de afbraak van deze toren een mijlpaal in de sloopwerken, waar we al maanden mee bezig zijn. We liggen op schema en werkten intussen 50.000 uren, zonder arbeidsongeval.”

(Lees verder onder de video)

Nieuwe jobs

Vanaf het einde der werken in september zal de Churchill Industrial Zone, van zo’n 88 hectare of 110 voetbalvelden groot, in verschillende fases worden ontwikkeld. Daarvoor heeft Port of Antwerp ondertussen een inrichtingsplan opgemaakt. Dat richt zich op het aantrekken van diverse spelers in de maak-en procesindustrie, die de haven helpen om verdere stappen te zetten in de transitie naar een duurzame en circulaire haven.

Met het nieuwe inrichtingsplan beoogt Port of Antwerp honderden nieuwe jobs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.