Foto Inspiration decors

Iconische danskooi Highstreet gaat naar Inspiration Decors

In Hoogstraten werd de inboedel van de gekende dancing Highstreet geveild. Onder andere de overbekende danskooi, waarin menig lichtjes aangeschoten Antwerpse of Kempense schone het beste van zichzelf gaf, ging onder de hamer. Het was Inspiration Decors, een verhuurbedrijf uit Malle, die met de danskooi aan de haal ging. Het bedrijf verhuurt decors en rekwisieten voor evenementen en allerlei feestelijkheden.

“Ik ontwerp en maak al meer dan 30 jaar ongewone dingen in allerlei materialen”, zegt Peter Verhaert van Inspiration Decors bv. “Het is onze bedoeling om van deze iconische danskooi een aantal exacte kopieën te maken om te verkopen. De originele kooi blijft bij ons in de verhuur en past goed in ons ‘disco’ thema. Maar ook voor bijvoorbeeld onze Pop-Up Moose bar wordt het een prima aanvulling. Het meubilair van onze Moose bar namen we trouwens over van een andere gekende dancing, de Versuz.”

In haar pand te Malle beschikt Inspiration Decors over een gloednieuwe eventlocatie, de Player’s Lounge. “We zijn zowat anderhalf jaar geleden met deze activiteit gestart in opvolging van een slabakkende meubelhandel”, zegt medezaakvoerder Rudy Van Nuffelen. “Na een uitverkoop van de meubelstock is de zaak voor geruime tijd dichtgegaan voor ingrijpende verbouwingen aan het pand. We waren eigenlijk pas goed begonnen toen de corona crisis uitbrak. Ondertussen is er al een jaar geen sprake meer van evenementen of feestelijkheden.“