Nieuws Antwerpen Ijslandse chef opent restaurant op Antwerpse Zuid

Ijslandse chef opent restaurant op Antwerpse Zuid

Ijslandse chef opent restaurant op Antwerpse Zuid

ANTWERPEN – Na haar nieuwste boek Roots opent Ijslands TV-chef Dagný Rós Ásmundsdóttir een gelijknamig pop-up restaurant op de Leopold De Waelplaats. Van 3 tot en met 15 december wil Dagný haar gasten de gastronomische schatten van haar thuisland laten ontdekken. Hiervoor werkt ze samen met landgenoot en topchef Gíslí Matt.

De pop-up komt er in navolging van haar boek ‘Roots’, dat Dagný Rós schreef na een roadtrip doorheen haar thuisland. Haar liefde voor koken kreeg ze mee van haar moeder. Na elke trip keert ze terug met een hoop inspiratie. Zo presenteert ze nu de pure, verse keuken van Ijsland, met een knipoog naar de recepten uit haar jeugd.

In haar restaurant laat Dagný Rós het koken over aan Gíslí Matt, een jonge topchef die met zijn creaties een hele generatie chefs uit de Nordic Cuisine vertegenwoordigt. Zo opent hij elke lente zijn populaire restaurant Slippurinn en runt hij bar Skàl in Reykjavik, de enige horecazaak in Ijsland met een Bib Gourmand van Michelin. De topchef gaat op zoek naar vergeten gerechten van de Ijslandse keuken en blaast ze nieuw leven in met eigentijds technieken.

Naast het restaurant zal de pop-up ook een buitenbar hebben, waar gasten van verrassende cocktails en barsnacks kunnen genieten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.