Nieuws Antwerpen Ijzerwaren Van Raemdonck kan concurrentie van webshops aan

Ijzerwaren Van Raemdonck kan concurrentie van webshops aan

Ijzerwaren Van Raemdonck kan concurrentie van webshops aan

ijzerNa 90 jaar is hun zaak levendiger dan ooit. Zelfs in het hartje van Antwerpen. Ijzerwaren Van Raemdonck trekt klanten aan uit de brede regio. “In de tijden van het internet doen onze klanten nog altijd graag een beroep op de expertise van onze verkoopmensen aan de balie”, zegt zaakvoerder Marc Franck. “Wij onderkennen de concurrentie van de webshops maar wij bieden toch wel een heel eigen toegevoegde waarde aan.”

Naast het klassieke aanbod aan ijzerwaren biedt Van Raemdonck ook een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment aan bouw- en meubelbeslag aan. Schrijnwerkers, meubelmakers en doe-het-zelvers uit de brede omgeving weten dat en hebben er best een ritje naar de stad voor over. De firma heeft moderne deurkrukken in huis, klassiek koperbeslag, deursloten, scharnieren, deurpompen, schuifdeursystemen, verluchtingsroosters, brievenbussen enz. Het traditionele aanbod aan ijzerwaren omvat niet enkel verbindingsmaterialen, schroeven en bouten maar ook trapladders, lijmen, siliconen, gereeedschappen enz.

In de nieuw ingerichte showroom van het bedrijf is zelfs een afdeling ingericht voor een presentatie van keukenkasten en de verschillende ladenuitvoeringen en afwerkingen. Ze worden voorgemonteerd en op maat aangeboden zodat de klanten ze niet zelf in elkaar moeten steken. Van Raemdonck beschikt daartoe over 800 vierkante meter aan winkeloppervlakte en 400 vierkante meter aan magazijn, midden in het centrum van Antwerpen.

Die ligging in het centrum van Antwerpen brengt uiteraard ook wel moeilijkheden met zich mee. Zeker als schrijnwerkers bv. met een grote bestelwagen komen. Dat dienen zich parkeerproblemen aan. “Maar in de gegeven omstandigheden is onze historische vestiging nog altijd een pluspunt. De mensen kennen ons nu eenmaal. We houden zowat het midden tussen een authentieke buurtwinkel en een winkelzaak. Stielmannen die opdrachten moeten uitvoeren in de stad weten dat ze hier terecht kunnen. Onze klantenbestand is daarop gebouwd.”

Marc Franck en Geert Schoutedens hebben Ijzerwaren Van Raemdonck zo’n 15 jaar geleden overgenomen van de familie Van Raemdonck. Die had geen opvolgers voor het familiebedrijf. De firma draait onderhand op een omzet van zo’n 1,2 miljoen euro. Naast de twee zaakvoerders zijn ook nog drie verkopers aan de slag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.