Nieuws Antwerpen Ijzerwaren Vertommen en Santens Metaalwaren samen

Ijzerwaren Vertommen en Santens Metaalwaren samen

Ijzerwaren Vertommen en Santens Metaalwaren samen

leen vertommen
Het bedrijf Ijzerwaren Vertommen uit Sint Niklaas neemt een participatie in Santens Metaalwaren (Gent, Brugge) en omgekeerd. De twee familiebedrijven willen daarmee een antwoord bieden op de toenemende consolidatie in de sector. De nieuwe entiteit tekent vandaag voor een geconsolideerde omzet van 30 miljoen euro.

Ijzerwaren Vertommen en Santens Metaalwaren zijn als bedrijven gegroeid uit kleine lokale handelszaken en zijn vandaag aan de derde generatie toe. De concurrentieslag in de markt is biezonder hevig. Beide bedrijven zijn actief in de sector van het raam-, meubel en het deurbeslag. Het gaat dan ijzerwaren die het vlot functioneren van meubels, ramen en deuren moeten garanderen. Aansluitend daarbij worden ook gereedschappen, tuingerief, handgereedschappen, tuinmachines en werkkledij verkocht. Ijzerwaren Vertommen is enkele tijd terug verhuisd naar een multifunctioneel modern gebouw met een geautomatiseerd magazijn.

Santens is in zijn zusterbedrijf Santens Automatics bijkomend gespecialiseerd in de plaatsing van elektrische sloten, sturingen en toegangscontroles op hekken, deuren en poorten.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking tussen de twee familiebedrijven voor beide entiteiten veel voordelen kan opleveren”, zeggen Leen Vertommen en haar echtgenoot Chris Visker. “We kennen elkaar al lang en we weten wat we waard zijn. Het gaat er werkelijk om dat de som van 1 + 1 in dit geval wel 3 is. Dit is een strategische langetermijnbeslissing waar we alle twee ons voordeel kunnen bij doen.

Ijzerwaren Vertommen stelt vandaag zo’n 20 mensen tewerk. Santens Metaalwaren heeft 80 mensen op zijn payrol in de beide vestigingen van Gent en Brugge.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.