Nieuws Antwerpen iLean doorbreekt weerstand tegen veranderingen

iLean doorbreekt weerstand tegen veranderingen

iLean doorbreekt weerstand tegen veranderingen

managementmanagementVeranderingen lokken doorgaans weerstand uit. Een project dat traditionele structuren overhoop gooit, wordt niet altijd even enthousiast onthaald onder de personeelsleden. Die zijn uiteindelijk een bepaald ritme gewoon en passen zich niet graag aan. iLean ondersteunt bedrijven en organiseert opleidingen om te leren hoe met veranderingsprocessen om te gaan. De iLean coaches helpen hun klanten om de juiste doelen te stellen, weerstand te overwinnen en inzicht te krijgen in de dynamiek van wat er op gang komt.

iLean is een van de vele tientallen bedrijfjes die deel uitmaken van de Cronos groep uit Kontich. Drie vennoten, Jef Cumps, Kris Philippaerts en Dieter Dehaes, hebben in samenwerking met de Cronos groep een bedrijf opgezet dat managementsmethoden, processen en cultuur rond continue verbeteringen en veranderingen aanleert en helpt implementeren. Het doel daarbij is uiteraard de klanten productiviteitsverbeteringen te garanderen in de werking van hun bedrijven.

“Wij werken in dit opzicht met Agile en Lean principes en technieken”, zegt Arlette Alloo van het bedrijf. “Het gaat erom dat wij een permanente flexibiliteit inbrengen in het veranderingsproces. Scrum is bijvoorbeeld één concreet proces om dat doel te bereiken. Scrum zet in dit opzicht het team centraal, zorgt voor duidelijke afspraken, nauwe samenwerking met de klant en vooral frequente opleveringen van product.”

iLean is het erom te doen bij de klanten op korte termijn tot 100% productiviteitsverbeteringen in te brengen en de kwaliteit van de opleverde producten en projecten op te voeren. In een aantal interactieve sessies leren de ondernemers aan de hand van praktische tips hoe ze moeten omgaan met de weerstand tegen de ingezette veranderingsprocessen. Door iedereen erbij te betrekken en alle personeelsleden dezelfde kadans aan te leren lopen de projecten op termijn als vanzelf. Op die manier komt ook het succes als vanzelf. De specialisten van iLean zien erop toe dat de inbreng van Agile op de juiste, resultaatgerichte manier gebeurt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.