Nieuws Antwerpen Imerys werft bijkomend personeel aan

Imerys werft bijkomend personeel aan

Imerys werft bijkomend personeel aan

imerysImerys wil in de komende dagen 15 tot 20 bijkomende personeelsleden aanwerven. De producent van koolstoffen uit Willebroek heeft zijn interne structuren hertekend en gaat die nieuwe organisatie versterken met extra mankracht.

De vraag naar koolstoffen is vandaag voelbaar aan het stijgen. De poeders worden immers gebruikt voor de aanmaak van lithiumbatterijen voor nogal wat elektronicatoestanden en elektrische auto’s bv en voor brandstofcellen. Het gaat dan veelal om herlaadbare batterijen en cellen. Koolstoffen zijn ook een geschikt additief bij de productie van warmtegeleidende polymeren. Imerys heeft zijn research in de afgelopen jaren doelgericht georiënteerd naar uitdagingen als thermische weerbaarheid, geleidbaarheid, kracht, barrière-effecten enz. De zoektocht naar nieuwe energie legt in dit opzicht een sterke basis onder de vraag naar batterijen voor de markt.

Imerys is een Franse groep die vier divisies aanstuurt. De fabriek in Willebroek, Imerys Graphite & Carbon wordt mee geleid vanuit Zwitserland. Na de installatie van een tweede lijn is de productiecapaciteit in de Antwerpse fabriek de laatste maanden gevoelig verhoogd. In dit opzicht zoekt personeelsdirecteur Bert Laurier verscheidene bijkomende technische profielen die de verdere groei van de onderneming mee kunnen garanderen. Zo een proces operator, een packaging operator, een shift supervisor, een onderhoudstechnieker, een project engineer, een QC/QA supervisor enz. In totaal 15 tot 20 man. “Geen makkelijke opgave”, geeft Bert Laurier toe. “In de brede omgeving van Antwerpen is de beschikbaarheid aan technisch geschoolde mensen vaak heel erg beperkt.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.