Nieuws Antwerpen In diamantsector staan 150 vacatures open

In diamantsector staan 150 vacatures open

In diamantsector staan 150 vacatures open

diamantDe Antwerpse diamantbedrijven zoeken dringend bijkomend personeel. Er staan zeker 150 vacatures open. Het gaat dan niet enkel om diamantslijpers, brillandeurs of klievers. De sector zoekt ook bewakingsagenten, bedienden, receptionistes, secretaressen enz.

Omdat de diamantsector een nogal gesloten wereld is hebben de bedrijven het bepaald moeilijk om sollicitanten buiten de brede omgeving van de Hoveniersstraat aan te trekken. De wereld van de diamant is nog altijd vrij onbekend en dat schrikt kandidaat-werknemers duidelijk af.

De overkoepelende diamantfedeatie AWDC heeft daarom het initiatief genomen om een eigen website op te zetten, AD Jobs. Op de website kan iedereen terecht om uit te zoeken welke vacatures concreen open staan. Zo bv. vandaag een marketing executive, een secretaresse, een kruiswerker, een receptionist(e), een slijper, een brillandeur enz. Via AD Jobs kunnen kandidaat-werknemers contact nemen met sector.

Ari Epstein, de topman van de AWDC bij de voorstelling van de site: “met de tool proberen we verschillende manieren van aankondigingen in de sector te bundelen. We willen hiermee elk jaar minstens 150 jobs invullen. Het gaat daarbij om een breed gamma aan functies. Ook laaggeschoolden kunnen in het aanbod terecht.”

Volgens hr-manager Trissia Stavrapoulos is het effectief de bedoeling om “ook mensen van buiten te sector te interesseren. “Het gaat in de sector veelal om familiebedrijven. Mensen van buitenaf kunnen er echt wel terecht.”

Schepen van Diamant Ludo van Campenhout was eveneens bij de voorstelling aanwezig. “Er is in Antwerpen ook een gespecialiseerde vakopleiding aan het SIHA maar de leerlingen stromen kennelijk onvoldoende door naar de jobs in de sector.”

De Antwerpse diamantsector stelt vandaag zo’n 8.000 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer