Nieuws Antwerpen Ina De Becker wil nog meer bedrijven overtuigen van telewerk

Ina De Becker wil nog meer bedrijven overtuigen van telewerk

Ina De Becker wil nog meer bedrijven overtuigen van telewerk

ANTWERPEN – Tijdens de Week van de Mobiliteit wordt via de Nationale Dag van het Telewerk het van thuis werken extra in de kijker gezet. Ina De Becker, bezielster van Nexus Pursuit, gelooft heel sterk in telewerk, vanop afstand werken, zeg maar. “Ik merk dat bedrijven zich nog vaak afvragen wat de voordelen van telewerk zijn en of ze hun personeel wel kunnen vertrouwen als ze thuis werken.”

Tal van initiatieven worden opgezet om het fileprobleem aan te pakken en tal van alternatieven worden extra in de verf gezet tijdens de Week van de Mobiliteit. Ina De Becker wil met haar bedrijf Nexus Pursuit nog meer bedrijven overtuigen van telewerk. Ze ontwikkelde een totaaloplossing voor bedrijven om telewerk succesvol te implementeren en begeleidt ze van A tot Z. “Wij begeleiden zowel de bedrijven als de betrokken medewerkers en tonen, via meten is weten, de voordelen van telewerk en nemen zo hun bekommernissen weg.”

Telewerk biedt zo veel voordelen voor bedrijf en werknemer, dat Ina zelfs durft stellen dat telewerk positief bijdraagt aan een work-life blend. “Mensen die bepaalde dagen van thuis uit werken, zijn gelukkige mensen, die hun job met nog meer hart en ziel zullen doen. Dit blijkt uit tal van onderzoeken naar telewerk in het buitenland. De werknemers zijn meer geëngageerd en voelen zich gewaardeerd en geapprecieerd. De band tussen werknemer en werkgever wordt hierdoor ook versterkt en doelen worden op een efficiëntere manier gehaald”, aldus Ina De Becker.

Duurzaamheid van telewerk

“Als werknemers van thuis, vanuit een satellietkantoor of vanuit een coworking space werken bij hen in de buurt, worden niet alleen de files korter, er is ook minder uitstoot en draag je als bedrijf bij aan het klimaat”, zegt Ina De Becker. “Het zijn kleine stappen, maar als modern bedrijf is duurzaamheid op alle mogelijke manieren niet alleen belangrijk om nieuwe klanten binnen te halen, maar om een sterker merk te worden, en om de naam te krijgen van een goede werkgever met oog voor werknemer, milieu en … weer die sterke work-life blend.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.