Nieuws Antwerpen Incofin zet met 50 miljoen euro in op rurale ontwikkeling in India

Incofin zet met 50 miljoen euro in op rurale ontwikkeling in India

Incofin zet met 50 miljoen euro in op rurale ontwikkeling in India

Incofin IM heeft in een eerste investeringsronde meer dan 50 miljoen euro opgehaald voor haar nieuwe impactfonds gericht op de rurale ontwikkeling in India. Naast Belgische investeerders zoals Korys, de Belgische investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) en het filantropische fonds Manickam, stappen ook het Franse Proparco en het Britse CDC mee in het verhaal van deze impactinvesteerder uit Wilrijk.

Hoewel 65% van de Indiase bevolking op het platteland woont, zijn private equity investeringen grotendeels gericht op ondernemingen in de steden. Verschillende veelbelovende landbouwbedrijven mislukken daarom door een gebrek aan financiering, met een rem voor de productiviteit en modernisering van de Indische landbouw als gevolg. Daar wil Incofin met zijn impactfonds India Progress Fund (IPF) verandering in brengen.

IPF gaat veelbelovende ondernemers kapitaal, begeleiding en toegang tot een wereldwijd netwerk aanbieden, en zal zich richten op de agrarische voedingssector en financiële inclusie. Groenten en granen moeten vaak heel wat tussenschakels passeren vooraleer het van de boer tot in de winkel raakt, met hoge kosten en heel wat voedselverspilling als gevolg. Er zijn verschillende kleinere agrotechnologische bedrijven die de toeleveringsketen kunnen inkorten, maar moeilijk toegang tot kapitaal vinden. Die lacune wilt het fonds dan ook voor een stuk opvullen.

Incofin Investment Management is een wereldwijde, onafhankelijke impactinvesteerder, gericht op financiële inclusie, de agrarische voedselketen, drinkbaar water en voedselveiligheid. Het heeft meerr dan 1 miljard euro aan activa onder beheer en een team van meer dan 70 professionals verspreid over het hoofdkantoor in Wilrijk en lokale investeringskantoren in Cambodja, Colombia, India en Kenia.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.