Nieuws Antwerpen Incubator Darwin viert feest op geboortedag Charles Darwin

Incubator Darwin viert feest op geboortedag Charles Darwin

Incubator Darwin viert feest op geboortedag Charles Darwin

NIEL – Een vol huis en 16 bedrijven die samen bijna 150 mensen te werk stellen, dat is het rapport dat incubator Darwin na 5 jaar kan voorleggen. “Samen met de ondernemers die zich hier gevestigd hebben, zijn we erin geslaagd uit te groeien tot een plek waar mensen echt graag werken”, zegt coördinator Jade Verrept. En dus laat het team de taarten aanrukken op de geboortedag van Charles Darwin.

In 2015 opende incubator Darwin, een initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen en Universiteit Antwerpen, de deuren. De incubator moest het wetenschapspark dynamiseren én zorgen voor een instroom van jonge, dynamische en innovatieve bedrijven. “En daarin zijn we glansrijk geslaagd”, vindt Jade Verrept, clustermanager op het wetenschapspark en coördinator van incubator Darwin. “De voorbije jaren organiseerden we meer dan 60 events, formeel en informeel. Die mogelijkheid om aan te sluiten bij een community van mensen met dezelfde mindset wordt erg geapprecieerd.”

Ongeveer de helft van de bedrijven in de incubator is spin-off van een universiteit of onderzoekscentrum. Liefst 80% werkt aan een nieuwe technologie, therapie of service. Met YUN zette Tom Verlinden en zijn team 3 jaar geleden het gamma YUN Probiotherapy in de markt, een reeks huidverzorgingsproducten op basis van goede, levende bacteriën die de huidflora herstellen. “We zijn in Darwin vrij klein gestart, maar intussen uitgegroeid tot één van de grotere bedrijven in het gebouw.”

Extra ruimte

POM Antwerpen, de ontwikkelaar van het terrein, verdubbelt de komende jaren de beschikbare vloeroppervlakte op het park om nog meer onderzoeksintensieve bedrijvigheid aan te trekken. “De locatie in Niel is ideaal gebleken”, stelt Luc Broos, algemeen directeur POM Antwerpen, “Het unieke karakter van deze campus, waar rustgevende natuur en baanbrekend ondernemerschap hand in hand gaan, willen we absoluut behouden. Met de nieuwe gebouwen kunnen we echter opnieuw grotere spelers aantrekken. Die mix heeft ook een meerwaarde.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.