Nieuws Antwerpen Induss haalt eerste buitenlands contract binnen

Induss haalt eerste buitenlands contract binnen

Induss haalt eerste buitenlands contract binnen

ellenHet waterbehandelingsbedrijf Induss is aan het werk gegaan in de Vietnamese havenstad Hai Phong. Daarmee zet de Antwerpse onderneming voor het eerst voet aan wal in het buitenland. Induss, een dochter van water-link leverde tot nog toe voornamelijk proceswater aan de industrie. Op termijn moet het Vietnamese project  tekenen voor 15% van de omzet.

Induss heeft mede als gevolg van de slappe economische conjunctuur een relatief moeizame start genomen. Het waterbehandelingsbedrijf heeft zich in grote mate toegespitst op de chemiesector in Antwerpen en Gent. De belevering van proceswater was  de motor van het bedrijf. Dit neemt niet weg dat ceo Ellen Theeuwes en haar ploeg al die tijd uitgekeken hebben naar diversificatiemogelijkheden. Het gaat dan vooral om afvalwaterzuivering en waterhergebruik. “Wij willen een dienstenleverancier worden voor alle waterbehoeften van onze klanten, zowel chemische behandeling bij de klanten on-site, de behandeling van afvalwater als hergebruik”, zegt Ellen Theeuwes in een gesprek met het economisch weekblad Trends. Ze heeft het in dit opzicht over het sluiten van de kringloop.

Bij Induss wordt anderzijds ook de specifieke problematiek van de sector onderkend. De sector van afvalwater is immers sterk gefragmenteerd. De concurrenten kunnen zowel kleine KMO’s zijn die gespecialiseerd zijn in bepaalde sectoren tot grote concerns. Hergebruik en afvalwater tekenen vandaag voor minder dan 2% van de omzet. “Dat moet over vijf jaar stijgen naar 25%. Al wil dat niet zeggen dat de kernactiviteit, het leveren van proceswater zal stagneren,” aldus Theeuwes in Trends.

Ook de buitenlandse activiteiten moeten op termijn een stevige basis leggen onder de groei. Eerder zijn al contacten gelegd in Oman en Kazachstan. De snelle expansie van Hai Phong kan een opening bieden. Induss zal er in eerste instantie ruw en behandeld water leveren en centraal het afvalwater behandelen. Ook bekijkt het met de al aanwezige ondernemingen de mogelijkheid om gedemineraliseerd water of stoom te leveren. Volgens het jaarverslag van Induss vormt het contract in Vietnam een project van 3 miljoen dollar.

Induss tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 18 miljoen euro. Het bedrijf stelt zo’n 20 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.