Nieuws Antwerpen Induss heeft voet aan wal in Kazachstan

Induss heeft voet aan wal in Kazachstan

Induss heeft voet aan wal in Kazachstan

IndusswaDe specialisten van Induss werken vandaag op enkele interessante dossiers uit Kazachstan. Eerder dit jaar werd in Antwerpen al een eigen dochteronderneming in Kazachstan, Kazackhstan Induss LLP opgezet. “In vele landen van het vroegere Oostblok liggen enorme opportuniteien voor watermanagement”, zegt Pascale Van Den Bosch.

Induss is een dochteronderneming van water-link, de overkoepelende vennootschap van de Antwerpse Waterwerken (AWW) en TMVW (Gent). Induss is een leverancier van industrieel water aan bedrijven. In drie jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste producent van proceswater in het land. Vanuit de hoofdzetel aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen worden nieuwe opportuniteiten gezocht.

Met vestigingen in Antwerpen, Oostende en Gent heeft Induss zich in eerste instantie naar zogenaamde clusters van grote ondernemingen georiënteerd. Vooral dan de chemie en de voedingsnijverheid. Induss moet het vooral van grote leveringen hebben van bv. gedemineraliseerd water via een ondergronds distritutienetwerk. Maar het kan ook anders: met vrachtwagens of op de site van de klant zelf bv. in Gent en Namen.

Goed en genoeg water tegen een redelijke kostprijs was tot nog een vanzelfsprekendheid voor de industrie. De verscherpte regelgeving, de hoge inkoop- en lozingskosten en beperkte vergunningen voor grondwater hebben de bedrijven er evenwel noodgedwongen toe aangezet om het waterverbruik te beperken en alternatieven te ontwikkelen. “Wij bieden hen die oplossingen op maat”, zegt Pascale Van Den Bosch. “We Vertrekken daarbij vanuit onze waarden: leveringszekerheid, kost contrrole en duurzaamheid. Een kans die de ondernemingen uiteraard niet laten liggen. Ze kunnen in hun contracten met Induss water-, energie- en kostenbesparingen realiseren.”

Induss neemt in ditzelfde concept overigens alle investeringen in hoogtechnologische installaties over. “Wij zorgen trouwens ook voor de nodige vakmensen.”

Induss werd opgezet in 2010 en tekende in 2012 voor een omzet van pakweg 17 miljoen euro.

De belangstelling voor Kazachstan is geen alleenstaand gegeven. “Wij kijken doelbewust over de landsgrenzen heen. Wij willen onze Belgische succesformule ook in het buitenland valideren. Wij bestuderen concepten in verscheidene landen van het vroegere Oostblok. Het zijn landen die in volle expansie zijn en die op basis van hun natuurlijke rijkdommen ook enorme investeringsmogelijkheden hebben.”

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.