Nieuws Antwerpen Industrie maakt jongeren warm voor STEM

Industrie maakt jongeren warm voor STEM

Industrie maakt jongeren warm voor STEM

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en de 22 grootste industriebedrijven uit de Antwerps-Wase regio laten de opening van het nieuwe academiejaar niet onopgemerkt voorbij gaan. Samen lanceren ze een nieuw logo dat meer jongeren warm moet maken voor STEM-opleidingen met focus op techniek. Bijna één op de drie openstaande vacatures in Antwerpen en het Waasland vraagt immers om een technische invulling.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Het aantal studenten dat afstudeert in deze richtingen is al jaren te laag in verhouding tot de vraag van de arbeidsmarkt. En ook dit academiejaar bleek de interesse in de onthaaldagen van de STEM-richtingen teleurstellend. Daarom lanceert Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland in samenwerking met de Antwerps-Wase industrie het logo ‘Dit is een STEM-job’.

“Nog te weinig jongeren en ouders beseffen welke carrièrekansen een STEM-opleiding biedt. Nochtans is de helft van de tien belangrijkste knelpuntberoepen STEM-gerelateerd. Denk bijvoorbeeld aan jobs als procesoperator, elektromechanicus of industrieel installateur”, zegt Luc Luwel, ceo van de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. “Technische  vacatures labelen als STEM-job is een eenvoudige manier om de variatie aan jobs die bij een STEM-opleiding passen zichtbaar te maken. Op die manier hopen we alvast extra interesse te wekken voor die opleidingen bij de nieuwe lichting studenten.”

Verschillende industriële bedrijven hebben het nieuwe logo al toegepast, waaronder ENGIE. Directeur Peter Moens: “De kerncentrale van Doel ondersteunt deze campagne voluit. De mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor wie afstudeert in deze richtingen zijn ontelbaar en boeiend. Wij verwelkomen deze mensen graag op onze vacatures van operatoren en technici.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.