Nieuws Antwerpen Ineos schenkt 1 miljoen flesjes handgel

Ineos schenkt 1 miljoen flesjes handgel

Ineos schenkt 1 miljoen flesjes handgel

ANTWERPEN – Chemisch concern Ineos stelt 1 miljoen flesjes met handgel ter beschikking en levert zo een bijdrage aan de bestrijding van het coronavirus. Die flesjes handgel worden snel over ziekenhuizen in heel Europa verdeeld.

Het Britse Ineos is de grootste Europese producent van de twee belangrijkste grondstoffen voor ontsmettingsmiddelen: isopropylalcohol (IPA) en ethanol. De bestaande productievestigingen draaien momenteel volop en richten de productie in eerste instantie op medische toepassingen.

Onlangs werd al bekend gemaakt dat het Britse bedrijf twee nieuwe fabrieken zal bouwen om er antibacteriële handgel te maken. Ineos zal een fabriek bouwen in het Verenigd Koninkrijk (Newton Aycliffe) om vrij snel 1 miljoen flessen handgel per maand te produceren en zal dit initiatief vervolgens ook in Duitsland (Herne) herhalen.

Ineos is de hoofdsponsor van de wielerploeg van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome Team Ineos, en sponsort ook voetbalclubs, zeilers en is eveneens actief in de Formule 1.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.