Nieuws Antwerpen Infomat dynamiseert elektrogroothandel

Infomat dynamiseert elektrogroothandel

Infomat dynamiseert elektrogroothandel

infomtjeSoftwarespecialist Infomat uit Wilrijk heeft het hele netwerk van de Waalse elektrogroothandel Light’Elec Group omgebouwd. Het bedrijf installeerde daartoe zijn software Dimasys/ent in de onderscheiden vestigingen van de groep.

René Georges en Marc Geron willen hun Light’Elect Group klaar maken voor verdere expansie. Ze dienden daartoe de bedrijfsprocessen van 12 verschillende vroegere zelfstandig opererende bedrijven te stroomlijnen. Ook vandaag blijven die 12 bedrijven ondertussen afzonderlijke rechtspersoonlijkheden maar ze werken wél allemaal binnen één grote organisatie. In amper negen maanden tijd heeft Infomat die klus geklaard. Het Antwerpse bedrijf rolde daartoe zijn ERP-applicatie Dimasys/ent uit.

Infomat
is als bedrijf gegroeid uit de contacten die IBM in 1997 legde met John Ferdinande en Stephan Van Bulck met het oog op de lancering van zijn nieuwe ERP-software Dimasys. Ferdinande en Van Bulck zochten van hun kant naar toenadering tot het beursgenoteerde informaticabedrijf Systemat. Met Dimasys, gebaseerd op progress-technologie en de IBM AS/400 achtergrond anderzijds werd een softwarebedrijf opgericht dat op alle vlakken complementair was met de infrastructuuractiviteiten van Systemat.

In de afgelopen jaren werd de initiële ERP-activiteit rond Dimasys uitgebreid tot een volledig pallet aan business software met ERP, CRM, ECM of document management en software voor sportfederaties en ledenorganisaties. Op die manier is een brede klantenkring opgebouwd van KMO’s, grote bedrijven, overheidsinstellingen, ledenorganisaties en sportbonden.

Uiterlijk in 2013 hebben John Ferdinande en Stephan Van Bulck een management buy-out opgezet waardoor ze Infomat overnamen.

Dimasys van Infomat is modulair opgebouwd en kan steeds ruimere applicaties aan van verkoop, tot inkoop, logistiek, e-commerce, barcoding, stockbeheer enz. Tot de klantenkring van het bedrijf behoren oa. Tony Mertens, Inter Sport, L’Avenir, Group Cheyns, Selfmatic, Cypers, Polet, Smeg, Coeman, BMW enz. enz. Infomat heeft ook kantoren in Luik, Arnhem en Luxemburg. Het bedrijf stelt zo’n 50 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.