Nieuws Antwerpen Inge Onsea en Esfan Eghtessadi opgenomen in Galerij der Prominenten

Inge Onsea en Esfan Eghtessadi opgenomen in Galerij der Prominenten

Inge Onsea en Esfan Eghtessadi opgenomen in Galerij der Prominenten

ANTWERPEN – Voor de extra uitstraling in binnen- en buitenland die ze de Antwerpse regio via de modewereld geven, heeft Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Inge Onsea en Esfan Eghtessadi opgenomen in haar Galerij der Prominenten. “Deze geweldige eer die ons te beurt valt, is een erg mooi cadeau bij ons twintigjarig bestaan”, zei Inge Onsea in naam van het ondernemersduo achter Essentiel Antwerp.

Intussen twintig jaar al valt Essentiel Antwerp op met typische collecties met vrolijke kleuren en speelse, verrassende designs. In twee decennia hebben Inge Onsea en Esfan Eghtessadi dit modemerk uitgebouwd tot een internationaal zeer succesvol en geliefd label. Wereldwijd telt het merk 52 vestigingen, waarvan de laatste begin dit jaar opende in hartje Londen. Maar het hoofdkantoor voor de intussen 340 medewerkers huist nog steeds in Antwerpen.

Kamervoorzitter Jo De Backer ziet dan ook meer dan voldoende argumenten om Inge Onsea en Esfan Eghtessadi, als vaandeldragers van de Antwerpse mode in de wereld, een gouden plaat met hun namen te geven in de Galerij der Prominenten. “Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat beiden trendsetters zijn, en geen volgers. Zelfs in een kosmopolitische wereldstad als Londen was de opening van hun eerste winkel een instant succes”, aldus Jo De Backer. “In 2009 beslisten ze om de naam Antwerp aan hun merklabel toe te voegen. Niemand heeft hen daartoe gedwongen, niemand heeft hen daarvoor betaald. Ze deden het vooral uit trots en liefde voor deze stad.”

20 jaar Essentiel Antwerp

Inge Onsea blikte terug op twee decennia Essentiel Antwerp. “We zijn met ons tweeën begonnen in ons appartementje, met nauwelijks drie t-shirts. Zes jaar lang gingen we op adrenaline door, tot de crisis in 2006. Omdat we iedereen tevreden wilden stellen, hadden we geen identiteit meer”, weet ze nog. “Dus zijn we beginnen schrappen. We hebben ons omringd met de juiste mensen en hier staan we dan. Maar voor mij is het belangrijkste dat ik op maandagochtend nog altijd met evenveel goesting op kantoor aankom.”

Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland kent sinds 1990 de traditie om personaliteiten die op cultureel, economisch, sociaal of maatschappelijk vlak een opmerkelijke bijdrage leverden aan de uitstraling en de bekendheid van de regio te lauweren en te eren met een plaats in deze Galerij. Met Inge Onsea krijgt de Galerij der Prominenten overigens een tweede vrouw in haar rangen, nadat eerder al modeonderwerpster Linda Loppa erin was opgenomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.