Inge Van der Meeren nieuwe directeur van ExxonMobil-sites in Zwijndrecht en Meerhout

MEERHOUT, GENT, ZWIJNDRECHT – ExxonMobil heeft Inge Van der Meeren aangesteld als nieuwe directeur van zijn polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout. De Gentse ingenieur is daarmee de eerste vrouw aan het hoofd van de productiesites, die onderdeel uitmaken van de petrochemische cluster in Antwerpen.

Van der Meeren is scheikundig ingenieur van opleiding en startte haar carrière 25 jaar geleden bij ExxonMobil. Ze stond op verschillende afdelingen zoals sales, marketing, supply chain en onderzoek, zowel in België als de Verenigde staten. "Ik wissel nu het kantoor in voor de fabriek, dichtbij het product en de klanten", vertelt ze.

De Belgische productielocaties van ExxonMobil bevinden zich in de regio Antwerpen, met onder andere een raffinaderij in de haven. In Zwijndrecht en Meerhout zijn de twee polymeerfabrieken te vinden, die onder de naam Antwerp Meerhout Polymers Plant onder hetzelfde management werken. Team van 420 medewerkers

Als producent van polyethyleen levert ExxonMobil materiaal voor tal van toepassingen in constructie, landbouw, voeding en verpakkingen, maar ook voor medische en sportapplicaties. "Zo produceren we bijvoorbeeld de beschermende folie die gebruikt wordt om zonnepanelen te beschermen tegen omgevingsfactoren."

"Onze klanten verwachten een betrouwbare levering van kwaliteitsproducten en onze omgeving rekent erop dat we veilig en efficiënt werken. Een team van meer dan 420 medewerkers is daar elke dag mee bezig. Het is mijn opdracht om onze focus steeds scherp te houden en ondertussen de blik vooruit de werpen."

Recyclage

De polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout werken nauw samen met het Europees Technologiecentrum van ExxonMobil in Brussel voor de ontwikkeling van nieuwe producten.

"De trend daarbij is dat verpakkingsfolies steeds sterker, dunner en duurzamer worden. Voor de productie van – soms ultradunne – folie is steeds minder materiaal nodig, waardoor er sprake is van minder transportbewegingen en minder afval. We kijken daarbij ook hoe we hoeveelheden gerecycleerd materiaal kunnen inzetten zonder aan kwaliteit in te boeten."