Nieuws Antwerpen Ingenieursbureau Botec zet op duurzaam ondernemen

Ingenieursbureau Botec zet op duurzaam ondernemen

Ingenieursbureau Botec zet op duurzaam ondernemen

botecBotec kreeg niets dan lof toegezwaaid voor zijn bijdrage aan de realisatie van het nieuwe Woon & Zorgcentrum De Spoele in Sint Niklaas. Het ingenieursbureau uit Wommelgem ontwerpt en coördineert de installatie van elektrische uitrustingen in en rond gebouwen.  “De exploitanten van De Spoele runnen acht wooncentra en het nieuwe complex in Sint Niklaas is op het vlak van energieverbruik duidelijk het zuinigst” zegt gedelegeerd bestuurster Ilse Cromheeke.

Duurzaam bouwen is vandaag bepalend bij het ontwerpen van nieuwe projecten. Het gaat dan zowel om de sanitaire installaties, de elektrotechnische uitrusting, de verwarming, de verlichting, de klimaatbeheersing, de transportsystemen, de keukenuitrusting enz. Botec heeft zich in dit opzicht toegespitst op de installatie van gezondheids- en verzorgingsinstellingen. Vooral dan  zeer technische diensten zoals hartzorg, intensieve zorgen en operatiekwartieren.

Botec is destijds opgezet door Ilse Cromheeke en Edwin Segers. Ze hebben hun bedrijf al die jaren vooral aangestuurd in de richting van overheidsinitiatieven zoals de bouw van woon- en zorgcentra. Vandaag is die markt echter heel erg onzeker. De subsidieregelingen bij de bouw van overheidscomplexen is immers aan herziening toe. Daardoor worden veel investeringsdossiers althans tijdelijk geblokkeerd en vooruitgeschoven. “Dat is voor ons zeker geen makkelijke zaak”, zegt Ilse Cromheeke nog. “Wij kunnen vandaag alleen nog op kortetermijnprojecten werken, we kunnen niet ver vooruit meer kijken. Ook de komende verkiezingen en de onzekerheden die daarbij gecreëerd worden zorgen voor problemen.”

Ondertussen gaat Botec evenwel door. Het orderboek is nog relatief goed gevuld. De eerder afgesloten contracten worden systematisch afgewerkt.  “Wij doen ons uiterste best om ons eindproduct sterk in de markt te zetten als goed werkende technische installaties die energiezuinig, milieuvriendelijk en conform alle normeringen zijn ontworpen en uitgevoerd.”

Bij Botec werken vandaag 17 man. Vooral dan ingenieurs en CAD-tekenaars.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer