Nieuws Antwerpen Inglorious Brew Stars lanceren nieuw bier

Inglorious Brew Stars lanceren nieuw bier

Inglorious Brew Stars lanceren nieuw bier

biertjeBenny en Erwin van Aerschot (32), tweelingbroers uit Deurne, werden bekroond als ‘beste hobbybrouwers van de Lage landen’. Met deze titel op zak besloten ze hun winnende bier Inglorious Quad te commercialiseren.

De jonge brouwers moesten het opnemen tegen maar liefst 140 tegenkandidaten uit België en Nederland. Hun bier werd verkozen door een professionele jury bestaande uit gerenommeerde biersommeliers en vertegenwoordigers van grote brouwerijen. De winst? 500 liter van hun eigen bier en drie maanden verkoop in Delhaize.

“Het winnende bier werd gebrouwen in onze garage. Anderhalve dag brouwen levert ons 30 liter op voor eigen gebruik. Een professionele brouwerij zorgde voor de grootschalige productie volgens ons recept. Het is natuurlijk onze ultieme droom om ooit zelf een brouwerij te starten met een professionele installatie, maar dat kost uiteraard veel geld. We willen nu vooral bekend worden”, zeggen ze. “Liefhebbers zien genieten van ons bier geeft ons de meeste voldoening. We starten lokaal en doen alles op eigen tempo. De Brouwland Biercompetitie bezorgde ons alvast een ideaal lanceerplatform.”

Naast beste hobbybier van de Lage Landen, kregen de tweelingbroers ook de prijs voor beste bieretiket. De naam van het bier luidt Inglorious Quad (nvdr. quad staat voor het type bier: quadrupel). Op het etiket prijkt de slogan ‘IQ, hops your brain’. “IQ is een gitzwart bier met een zeer complex aromaprofiel en een alcoholpercentage van 10,3%. Het heeft een aangename smaak met lichte toetsen van chocolade en gebrande mouten”, gaan de brouwers verder. “Je geniet er best langzaam van.”

De broers contacteren nu ook lokale horecazaken om het bier te verkopen. Het is o.a. reeds beschikbaar bij De Kafétaria in Antwerpen, Ter Rivierenhof in Deurne en de betere drankenhandels. Eerstdaags vindt u IQ ook in Delhaize.

Foto: De broers van Aerschot poseren met Peter Van Asbroeck.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.