Nieuws Antwerpen Inglorious Quad uit whiskyvaten

Inglorious Quad uit whiskyvaten

Inglorious Quad uit whiskyvaten

biertjeBenny en Erwin van Aerschot hebben als tweelingbroers hun hart verloren aan het brouwen van bier. Met hun Inglorious Quad werden ze eerder al bekroond  als de ‘beste hobbybrouwers van de Lage landen’. Quad staat daarbij voor het type bier:  quadrupel. De Van Aerschot’s hebben hun “quadrupel” nu laten rijpen op whisky vaten van Belgian Owl, een Belgische whisky.

Benny en Erwin gingen enkele tijd terug aan de slag in hun garage in Deurne. De twee universitairen brouwden er na heel wat experimenteren een hartig biertje dat kennelijk nog best vergelijkbaar blijkt te zijn met een Rochefort 10. De Inglorious Quad werd  ondertussen via hun startup Inglorious Brew Stars gecommercialiseerd en is al te koop in verscheidene winkels en in enkele vestigingen van de winkelketen Delhaize.

Ondertussen zijn de twee brouwers in spe verder blijven zoeken en proberen. Ze lieten hun Inglorious in dit opzicht rijpen op whisky vaten waardoor ze een heel eigen smaak probeerden te bereiken. Ze willen nu nagaan of de nieuwe blend ook commercieel een succes kan worden en hebben daartoe enkele launch parties georganiseerd. Zoals vrijdagavond in Billie’s Bier Kafetaria in de Antwerpse Kammenstraat. De Inglorious Quad Whisky Barrel Aged is nog niet op flessen getrokken. Dat komt later wel. Voorlopig trekken de broers met enkele vaten naar bierfestivals waar ze hun nieuwe brouwsel willen laten proeven.

De Van Aerschot’s hebben trouwens nog een tweede brouwsel op vaten liggen maar dat moet nog een tijdlang blijven rijpen. “Het is natuurlijk onze ultieme droom om ooit zelf een brouwerij te starten met een professionele installatie, maar dat kost uiteraard veel geld. We willen nu vooral bekend worden”,  verklaarden de broers eerder aan onze redactie.  “Liefhebbers zien genieten van ons bier geeft ons de meeste voldoening. We starten lokaal en doen alles op eigen tempo..”

Foto: De broers van Aerschot poseren met Peter Van Asbroeck.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.